От х:

Днес в x:

Онлайн търговците няма да издават касови бележки

Електронните търговци могат да издават онлайн бележка вместо касов бон за извършените от тях продажби, без за това да им е необходимо физическо фискално устройство, съобщават от НАП.

Условие за този алтернативен начин за отчитане на продажбите е плащането да е неприсъствено, т.е. с кредитна или дебитна карта.

Онлайн бележките за извършените покупки ще бъде изпращани на клиентите по имейл. Те се издават чрез специализиран софтуер и трябва да съдържат задължителни реквизити: данни за търговеца, уникален номер на клиентската поръчка, референтен номер на финансовата трансакция, QR код.

От НАП напомнят, че от 1 август стартира нова електронна услуга "Подаване на стандартизиран одиторски файл от лицето“, съгласно разпоредбите на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Чрез нея онлайн търговците, избрали алтернативния начин за отчитане на продажбите, ще подават ежемесечно към приходното ведомство информация за направените поръчки, по които са извършени доставки на стоки и услуги, спазвайки новите изисквания на Наредба Н-18.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини