От х:

Днес в x:

Над 26 000 незаконни стоки спрени на МП Капитан Андреево

26 556 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост задържаха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска. „Марковите“ стоки са открити при извършени митнически проверки на пункта Капитан Андреево през последните дни.

При един от случаите, стоката е превозвана с товарен автомобил с чужда регистрация, който пътувал от Турция за Румъния. Камионът влязъл в страната на 24юли и е селектиран за щателна митническа проверка. Митническите служители установили, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити хиляди бройки шапки, мъжки и дамски блузи, спортни комплекта, мъжко и дамско бельо, панталона, всички с логото на 30 световноизвестни марки.

Открити са още 1655 туники, по-голяма част от които носещи изображение на анимационни герои.

При други осем случая, на 27 и 28 юли, при проверки, както на камиони, така и на леки коли и автобуси са открити 7601 текстилни изделия - рокли, панталони, блузи, 165 парфюма, 217 чифта спортни обувки и чехли и 372 чанти, портмонета и колани, носещи фигуративното и словесно изображение на известни търговски марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини