От х:

Днес в x:

Консумацията на кубински ром и пури финансира диктатурата, предупреди Вашингтон

Съединените щати предупредиха да не се консумират кубински ром и пури - емблематични продукти от острова - защото това допринасяло според тях за финансиране на комунистическата диктатура, предаде Франс прес.

"Кастристката икономика зависи от кражбата на частната собственост и от репресирането на народа. Ромът и пурите, произвеждани от режима, са лукс, който не струва колкото човешкия живот", написа в Туитър основният американски дипломат за Латинска Америка Майкъл Козак.

"Заслужават ли си цената?", пита той в надписа върху снимката, придружаващ посланието му, написано на английски и на испански.

С нов туит вчера дипломатът отново отправи подобен призив, илюстриран този път с чаша ром и надпис "за умерена консумация". И допълва: "Кубинският ром беше легендарен, преди режимът да го открадне, за да финансира репресиите си".

"Всяка продадена бутилка вече позволява да се запази по-дълго кубинската диктатура", подчертава дипломатът.

Нито ромът, нито пурите, основни двигатли на икономиката на страната, не могат да се внасят легално в САЩ, които поддържат от 1962 година ембарго срещу острова.

Отношенията между Вашингтон и Хавана съществено се влошиха след идването на власт на Доналд Тръмп, след сближаването, подето от неговия предшественик Барак Обама. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    22:47, 30 юли 2020
    Значи, отивам за кубински ром.
Последни новини