От х:

Днес в x:

Инфарктна нощ за Дариткова: Срязаха ограда, за да бяга пеша в тъмните улички край БНТ

Кордон от десетки полицаи, скриване в кола, рязане на ограда, бягство инкогнито и пеша в тъмните улички край БНТ. Това преживя председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова след петъчното си участие в предаването "Панорама".

Дариткова и председателят на БСП Корнелия Нинова първоначално останаха блокирани за час и половина в сградата на БНТ след участието им в предаването.

Демонстранти обградиха входовете на БНТ и ги чакаха да излязат. Те бяха мирно настроени, искаха само да ги освиркат.

Полицията дълго време обмисляше как да изведе двете дами.

Към 23:35 ч. два отделни кордона от полицаи изведоха Дариткова и Нинова от БНТ. И двете бяха съпровождани от демонстранти и скандирания "Оставка".

Макар и непрестанно освирквана, Нинова успя да си тръгне с такси, което я чакаше до Ректората, но Дариткова остана блокирана - в кола на "Сан Стефано" и "Шипка".

Автомобилът с Дариткова нямаше как да потегли, тъй като пред него бяха обърнати кофи за боклук, а и демонстрантите решиха да не го пуснат.

Докато на място пристигаха все повече и повече полицаи, Дариткова е успяла да се измъкне в суматохата инкогнито от колата и да избяга пеша в тъмните улички край БНТ. 

Но бягството хич не е било лесно - наложило се е да бъде срязана ограда в междублоково пространство.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Да
    Давидково
    32 -2
    09:36, 25 юли 2020
    Тея от властта нямат нищо общо с народа. Полицай , кордони ,коли и рязане на огради. А народа беден , гладен и бит. Идва време разделно.
    • Съм сигурен че ще го цунка пидораса му с пидорас. И това нищожество е министър. Ай сиктир. Този е за биене с тояги на мегдана. Докат препадне. И още половин час отгоре. Минимум
    • То
      Толупа
      9 -2
      03:01, 26 юли 2020
      И тая е една проста смолянска п @ т к а.
  • 2
    Къ
    Кърдж Али
    4 -3
    10:14, 25 юли 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Из
    изстрадал българин
    22 -3
    10:29, 25 юли 2020
    на тази смоленчанка дето и порасна работата повече от възможностите й взе да й пари под ...........но това не е само на нея а на всички бабаити-управляващи. защото са некадърници и благинките свършват вече....коли банкети екскурзии почивки туй и онуй .
    дпс да се отреже от всички власктови позиции и гладни ще се изядът като настървени кучета.разледвания за покупките им за незаконни постройки.разрушаване конфискация и дерибея търтей в сарая дето само лежи и пър--- и гуляе и развратничи да се искара на показ. позел етнически мир - кого баламосвате бе нагли срещу държавата ли ще вървите и плашите. промяна но истинска на цялостния модел на управление.прозрачност справедливост. но не да поставят на постове вторите и третите им ешалони -деца внуци близки да излъжат отново народа. вновите лица да се проучват до девето кольяно -кой е баща маика роднини на него на съпругите им и т.н.
  • 4
    Гр
    ГРОБ
    28 -3
    11:33, 25 юли 2020
    Крадецът от Банкя си отива, това е сигурно.
  • 5
    Ел
    Елена
    22 -2
    12:42, 25 юли 2020
    Това е израз на любовта Народна!
  • 6
    Бъ
    Българин
    15 -2
    12:50, 25 юли 2020
    Страшно нещо е народната любов!Може така да се изкъпеш в нея, че после дълго да си спомняш! А преставете си тези мили управляващи на улицата, разхождайки се без охрана и привилегии, а наоколо любов, любов, направо ти скъсват трътката от толкова любов! Навсякъде любов! Много любов! И се излива, и се излива, и се излива...
  • 7
    Ка
    Катя
    17 -2
    13:02, 25 юли 2020
    Още с едновременната покана на Нинова с Дариткова в БНТ беше ясно, че се опитват да пакетират докторката с председателката на БСП при наличието на протест в това време пред БНТ – успяха, но донякъде. Нинова е умна и е очаквала какво се готви, но чест и прави, че не се уплаши и беше готова да говори, но протестиращите не пожелаха-та какво ли можеха да питат опозицията-отговорите ги дължат управляващите. Нинова си тръгна веднага-малко поосвиркана-по инерция, но без да я спрат. Съвсем друг е случаят с Дариткова-тя се кри ЧАС И ПОЛОВИНА-за да избегне въпросите на хората, рязаха ограда, за да избяга. Никой не е застрашавал живота и- но гузен, негонен бяга. Това-от сигурен първоизточник. Тая сутрин мисирките по централните медии и не само, ВТЪЛПЯВАХА, че двете настроението и отношението на протестиращите към двете депутатки е било ЕДНАКВО- ТОВА НЕ Е ИСТИНА-пак от тоя присъствал източник! Предстои тепърва повтаряне на тая лъжа по медиите.
    • По
      Порчо
      9 -1
      03:12, 26 юли 2020
      Кикиридкова нали малко преди това обясняваше как се вслушвали какво искат хората и те щели да направят промени. Ама хората не искат промени, а искат тези дебили да се махат. А са дебили, защото тази ако имаше малко мозък щеше да освободи ченгетата, да се опита да поговори с хората и да мине сама. Надали някой щеше да и направи нещо, все пак жена е, но при всички случаи щеше да чуе много нелицеприятни неща за хунтата. А те точно това не искат да чуят.
  • 8
    19
    1952
    16 -2
    13:41, 25 юли 2020
    Хей,пазители на власта,защо не я пуснахте да мине сама-ако хората я обичаха,щяха на ръце да я занесат до тях,ако ли не.........какво пък,едно зло по-малко!
    • От
      Отговор
      2 -4
      12:49, 26 юли 2020
      1952 - ти си Цървул !
    • 19
      1953
      4 -2
      13:45, 26 юли 2020
      Ти като се научиш да пишеш,тогава ще казваш кой какъв е!Или и ти си проста смолянска п.тка,като нея,а?
  • 9
    Па
    Павето
    18 -2
    14:09, 25 юли 2020
    Що бе Дариткова крещят тия лоши протестъри щото сте „честни“ и не крадете а само „усвояване“ и това не са протестъри, а ПРОТЕСТИРАЩИ ГРАЖДАНИ на които им е писнал ранния феодализъм в който ги принудихте да живеят и грабежа на техните пенсии и заплати и тези на децата и родителите им.Отлично знае Дариткова за кражбите, но се прави на луда като Гешефта.
  • 10
    Ми
    Мира
    20 -2
    14:32, 25 юли 2020
    И защото знае бяга пеша през оградата. До къде стигнаха - хем виждат колко са желани, хем се натискат! То бива лакомия, бива, ама чак пък толкова. Но няма да изтърват властта, знаят, че друг път няма да видят такава и дай сега
Последни новини