От х:

Днес в x:

"Културен файтон" предлага тематични разходки из Виена през лятото

Първият виенски "културен файтон" предлага тематични пътувания през юли, август и септември в австрийската столица, съобщиха от мрежата за международни връзки на община Виена.

"Културният файтон" е съвместен проект на Сузита Финк, театровед и ръководител на малък театър във Виена, и Мартина Михелфайт-Щокингер, която управлява конския впряг във файтона. Проектът съчетава три споделени страсти: театър, коне и Виена. И двете организаторки държат изключително на хуманното отношение към животните и интеграцията на хора и животни в обща културна среда, като прилагат тези принципи по време на разходките с файтон из австрийската столица.

В програмата са включени различни тематични пътувания из Виена с артисти и писатели, които представят културния мегаполис от по-различен ъгъл. По време на разходката с файтон гостите могат да се потопят в историята и културата на града.

Един от маршрутите е посветен на приказния свят на Виена. Куклена актриса и писателка са домакините на това пътуване, което трае 30 минути. За любителите на криминалните истории е подготвено петдесетминутно пътешествие из криминалната хроника през вековете. Тази година Виена отбелязва тържествено 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен, който прекарва 35 години от живота си в австрийската столица. Именно на него е посветена и най-дългата разходка с "културния файтон". В продължение на два часа файтонът обикаля знакови места във Виена, свързани с великия композитор.

Във всеки файтон има място за четирима гости, а цените за едно пътуване са от 120-180 евро

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини