От х:

Днес в x:

Британски автор твърди, че е открил дома на Джеймс Бонд

Британският автор Уилям Бойд твърди, че е открил дома, в който е живял Джеймс Бонд в Лондон, предаде Франс прес.

Информацията за това къде е живял Бонд така и не беше разкрита от автора на романите за агент 007 Иън Флеминг. 

През 50-те и 60-те години на миналия век Флеминг пише общо 14 книги за Джеймс Бонд, но в тях по никакъв повод не разкрива точното място, където живее агентът, а само бегло споменава за неговото местопребиваване в лондонския квартал Челси, цитира БТА. 

Британският автор, след като прочел под лупа цялото творчество на Флеминг обяви точния адрес: Нейно Величество - "Уелингтън скуеър" номер 25.

"Тук се е намирал апартаментът на Джеймс Бонд", твърди Бойд. Разбира се, агент 007 е измислен образ, но апартаментът му, от който Флеминг се е вдъхновил, е реален и съществува на посочения от мен адрес, добави той. 

Най-съществени следи Бойд открил в романа "Муунрейкър" - 1955, където се казва, че Бонд живеел в уютен апартамент с изглед към площад, осеян с дървета и в близост до "Кингс роуд", известна улица в квартала Челси.

Малко след това Бойд се позовал на описанието в романа "Тъндърбол" - 1961, в което се казва, че апартаментът на Бонд не бил далеч от Хайд парк, това отново скъсявало периметъра около "Уелингтън скуеър".

За да се намери точният номер, Бойд се фокусирал върху личния живот на Флеминг и най-вече върху периода му като журналист в "Сънди таймс".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини