От х:

Днес в x:

Apple плати рекордна неустойка от почти 1 млрд. долара на Samsung

Apple ще плати еднократна сума от 950 милиона долара на Samsung като неустойка за това, че е закупила по-малко OLED панели за iPhone, отколкото първоначално е заявила. Новината най-напред бе отразена във финансовия отчет на корейския гигант за Q2 2020, в който отбелязва, че е получено еднократно плащане, свързано с доставката на дисплей, но не се уточнява точната сума. Според анонимни източници, близки до Samsung, платената от Apple сума е по-висока от първоначално предвижданите 745 милиона долара и ще достигне 950 милиона.

Парите от Apple навярно ще превърнат оперативната загуба на подразделението за дисплеи в печалба. Очакваните приходи там бяха със 7 процента по-малко от миналата година, но сега оперативната печалба е с 23 процента повече.

Тази ситуация е повторение на това, което стана миналата пролет, когато Apple отново плати неустойка, защото не закупи договорената със Samsung бройка OLED дисплеи. Тогава Apple не плати в брой, а увеличи поръчките за в бъдеще, докато достигне размера на неустойката.  

Apple има споразумение за минимално количество поръчки с много от своите доставчици, за да постигне ниска цена на бройка. Коронавирус пандемията обаче обърка търсенето и предлагането и навярно това обяснява защо Apple се нуждае от по-малко панели, отколкото е очаквала.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини