От х:

Днес в x:

10 °C

Христо Иванов: Кирилов и Маринов трябва да подадат оставки като министри

Очаквам министрите на вътрешните работи и правосъдието Младен Маринов и Данаил Кирилов да подадат оставки, защото се превърнаха в адвокати и подчинени на Ахмед Доган и Делян Пеевски, каза днес пред Би Ти Ви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов. Той допълни, че това се е доказало за пореден път покрай казуса "Росенец".

Иванов поясни, че вчерашното напрежение, покрай протестното плажуване в парк "Росенец", е показало "тежката невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР". Според него полицаите не са се съобразили с кмета на Бургас и премиера, а са следвали плана на Делян Пеевски за предизвикване на етнически сблъсък между протестиращите и привържениците на ДПС.

"Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство, моментално. Този на Пеевски подчинен не се подчинява на собствената си партия", добави Иванов. Той поясни, че след разкъсването на полицейския кордон и сблъсъците му се е обадил премиерът Борисов и го е уверил, че директора на полицията в Бургас старши комисар Радослав Сотиров ще бъде отстранен. Сотиров дори си подаде оставката, но министъра на вътрешните работи не я прие.

Коментирайки поста във "Фейсбук" на Данаил Кирилов, по повод сблъсъка му с охранителите на НСО във вторник, Христо Иванов посочи, че с него правосъдният министър е станал "институционален адвокат на интересите на Ахмед Доган и ДПС". "Това е още една причина да смятаме че това управление е затънало до гуша в зависимости от Пеевски", поясни той.

Коментирайки снощното изявление на Бойко Борисов, който видя в случващото се в Росенец общи действия между ДПС и "Да, България" за повишаване на техния рейтинг за сметка на ГЕРБ, Иванов каза, че премиерът губи връзки с реалността. Според него изходът са предсрочни избори.

Попитан дали това няма да дестабилизира държавата, Христо Иванов заяви: "Колко повече да я дестабилизира? Повече от поведението на тази мутра, която инсталираха за главен прокурори и се държи като гавазин на Пеевски?".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини