От х:

Днес в x:

8 °C

Пети ден: Протестите в Сърбия не спират

За пета поредна вечер гражданите на Белград се събраха в събота пред сръбския парламент около 19 ч. на антиправителствен протест, съобщава „Данас“. Хората се събират в центъра на града, въпреки решението на Кризисния щаб, забраняващо събирането на повече от 10 души.

Протест се провеждоха и в други градове в Сърбия. 

Сръбските медии съобщават, че значително по-малко хора са се събрали, отколкото в петък по същото време. Дошли са предимно по-млади хора, семейства. Няколкостотин полицаи, цивилни и в униформа, както и жандармерията са в готовност.

По-рано, по-голяма група демонстранти, събрана около монасите от Валево, протестира поради потъването на църквата в този район и след литургията, се насочиха към сградата на Сръбската телевизия и радио.

Гражданите постепенно се събраха на площада пред Народното събрание и в парк „Пионер“. Според репортери има около 1000 от тях.

Събралата се група граждани изразява недоволство от ситуацията в Косово и Метохия. Според репортер на "Данас" те се готвят да отидат към сградата на РТС.

В петък имаше сблъсъци между протестиращите и полицията. Един човек бе ранен, а заподозреният за нападението бе задържан.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини