От х:

Днес в x:

Третият протест в София завърши без ескалация на напрежението, 2 полицаи са ранени

Без груби нарушения на обществения ред завърши третият ден от протеста на жълтите павета в София.

Първоначално демонстрантите се събраха около 19:00 ч. в "триъгълника на властта" на жълтите павета. Малко по-късно те тръгнаха на шествие по бул. "Цар Освободител", преминаха покрай сградата на парламента, където се задържаха известно време и продължиха към Орлов мост, като го блокираха за кратко. След това се насочиха към ул. "Гурко", спряха се пред сградата на Министерство на вътрешните работи, където изразиха своето недоволство, и се върнаха пред Министерски съвет.

Напрежението за кратко се повиши след 21:00 ч., когато двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

След 23:30 ч. полицаите свалиха щитовете си, а протестиращите ги аплодираха. После хората постепенно се разотидоха.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ге
    Георги
    9 -2
    11:16, 12 юли 2020
    Бойко ******* с нашмърканата си главица, превърна лошия човешки материал в гражданско общество. Докара България до точката на безусловно прочистване на централно и местно ниво,служби и службици. Подари на българите възможността сами да извоюват свободата и демокрацията си. Укрепи ценностната система на хората, като масово отвращение към мутро-олигархията.
    И всичко това без да иска и без да знае на кой свят е.
    Жалък крадец е Борисов. Минималната пенсия в България за хора със стаж от 15 до 34 години е 250 лева. Една негова пура е по скъпа от минималната пенсия. Садам и много други диктатори и тирани, до последно неосъзнават положението не искат и не могат да повярват, че им е дошъл краят. Колкото повече стои толкова повече зле за всички, ще причини много допълнителни злини и ще бъде намразен още повече, съответно ще му бъде потърсена все повече отговорност.
  • 2
    Ра
    Райчев
    9 -2
    11:24, 12 юли 2020
    Бойко, наборе (почти) , чуй следното :
    На протестите са нашите деца.Не ние. Тези деца, които сега са на по 22-24 години и учат в Европа и работят в европейски фирми. Преди няколко години, когато за първи път отидоха до урните, нашите деца гласуваха за теб и ГЕРБ. Защото социалистите им приличаха на комунисти (т.е. миналото) и други няма. Но и защото вярваха, че ти наистина искаш да се превърнем в европейска държава -с ясни правила и справедливи закони, важащи за всички и спазвани от всички. Но днес те са по площадите и протестират .Срещу теб. Защото ти ги предаде. Предаде тях и техните мечти. Ти предаде България на мафията и демонстрира, че си част от нея.Ти предаде мечтите им за справедливост . Ти превърна България в имение на Пеевски и Доган. И позволи законите да не важат за тях. Позволи да бъдат изземвани бизнеси, когато Пеевски си ти хареса. И ако човек се опитва да се съпротивлява -идва прокуратурата, НАП, ДАНС и тем подобни съкращения . Ние май се примирихме с това. Но нашите деца -НЕ! Тяхната надежда за европейска България за тях не е химера, а е жива и те вярват в нея .И са готови да се бият за тази своя идея. Защото учат в Европа ,работят в Европа, живеят в Европа и иска България да бъде в Европа. Децата ни искат свободна България с ясни правила и закони за всички.И затова са на площадите ,срещу теб .За своето бъдеще, за своята идея. Затова -ИДИ СИ С МИР,Бойко Борисов. Защото платените ти хрантутници,които ежедневно се изявяват по платените ти медии не могат да уплашат децата ни. Нито пък мутрите, облечени в полицейски униформи. Нито заплахите на Доган. ИДИ СИ С МИР. Защото ако и ние застанем на площадите до своите деца -ще стане страшно. Може би ще бъде много кърваво (както го иска твоя Дончев) , но ще бъдете пометени -и ти , и Пеевски и олигофрена с каскета и цялата ви паплач.Независимо от жертвите. ИДИ СИ С МИР, Бойко Борисов !
  • 3
    Ст
    Стефан Гайдарски
    6 -2
    12:09, 12 юли 2020
    Мутрата пада.
    Дългата и тежка борба ще е за отстраняване на подлогите му в публичния живот на държавата.
    Още отсега трябва да е ясно, че следващите ще заварят пълна разруха и фалирали институции.
    С медиите и медийните лизачи е елементарно, веднага са завъртели г*за.
    Лесният и катастрофален подход е да се разчита на Бокови подлоги, които да „помагат“.
    Реформаторският и дългосрочно верният е пълна чистка в цялата администрация и изваждане на показ на целия грабеж за последните десет години, за да знаят българските граждани и да могат да търпят.
    Не се ли мине през публична, задълбочена ревизия, влизаме в изборна спирала на шест месеца, докато се намерят хора с кураж за публична, задълбочена ревизия.
    А вярната ревизия включва каскадни законосъобразни уволнения, конфискации и арести.
    Нормативната уредба може да се постави в изправност за нула време.
    За пет години сме станали средноевропейска държава като стандарт и законност, ако се подходи точно с ревизията на мутрите от ГЕРБ. Тя е непреодолимо условие за напредък на България.
    • Пр
      Протестиращ
      6 -2
      12:21, 12 юли 2020
      Дай Боже, това което казвате да се случи!
      Обаче, Престъпника Борисов и хунтата му не подават ОСТАВКА до 16 Юли 2020?.
      Тогава – какво правим?
      Той ( те ) нямат намерение да подадат оставка!
      Протестите са мирни от страна на протестиращите, но и с брутално насилие от страна на полицията.
      Снощи бяха мирни – и полицаите за отбелязване е!
      Боко не подава оставка, ние протестираме.
      Докога?
      Те се надяват протестите да стихнат – като във Франция – протестите на жълтите жилетки!
      Пита се: какво правим ако Престъпника Борисов, въпреки протестите не подаде оставка?
      И не се надявайте на Американците – за тях той е удобен!
      Новите не се знае дали ще им ходят по гайдата!
      Така, че е още рано…. да празнуваме.
      Оставка на Мутрата Борисов и шайката му!
  • 4
    Ив
    Иванов
    5 -2
    12:11, 12 юли 2020
    ***************** се осра тотално.
  • 5
    12
    123
    1 0
    20:50, 12 юли 2020
    Кога и в Хасково ще има протест? Или сме много доволни?
    • Ха
      хасковлия
      1 0
      23:16, 12 юли 2020
      Доволни сме, защото сме п?1-ки

Още новини

Последни новини