От х:

Днес в x:

Трети ден протест събира хиляди пред Министерски съвет

Трети пореден протест в София. Още от 17 часа подкрепящите президента Румен Радев започнаха да се събират пред сградата на Президентството. Шествието тръгна към Народното събрание, където се изпълни площада, скандирайки оставка пред кордона жълти жилетки. Пътьом разгони репортери на телевизия, които опитваха да направят живо включване. Според коментиращи от национални медии онлайн над 10 хиляди са се включили в протеста в този момент. Шествието достигна Орлов мост и движението бе спряно

Малко след 18 часа протестът се премести пред сградата на Министерски съвет.

Министерски съвет и Президентството се охраняват от полицаи с жилетки "Антиконфликт". Движението по бул. "Дондуков" е блокирано.

Протестиращи надуват свирки, викат УУУУУ, бият тъпани. Много млади хора се виждат сред протестиращите и много български знамена. Човек се покатери на първия етаж на бившия партиен дом, но след кратко вълнение в множеството слезе по каменната облицовка. 

Протестиращи седнаха на земята пред кордона. Човек бе заснет от камерите да държи реч пред униформените от кордона, като има казваше да си ходят, ако ги няма, няма насилие. Бе докарано нощно шкафче и протестиращите поставиха в него имитации на банкноти и златни кюлчета. Около 21 часа протестиращ хвърли бомбичка към кордона. Полицаите с жилетки "Антиконфликт" бяха заменени с части на Жандармеритята.

Към 22.30 часа стана ясно, че има пострадали петима полицаи, един от които след взривяване в близост на бомбичка. Премиерът Бойко Борисов направи извънредно обръщение във Фейсбук (където се твърди че е организиран и самият протест). Борисов каза, че до него е достигнала информация, че се че се готвят погроми от огромен мащаб и се обърна към всички протестиращи с молба да се пазят взаимно и да не проливат кръв. Предстоят ужасни месеци и години, каза той във връзка с коронакризата, предстоят и избори.

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Лу
    Луд
    10 -4
    21:55, 11 юли 2020
    ******* трябва да бъде осъден и разстрелян като Чаушеску.
    • ИБ
      И брат му Джолан също :))
      1 -1
      09:35, 12 юли 2020
      Кефи ме как вчера Румънеца от Дръндар удари по Румънски
      ортака си Боци Тулупа :))
      .....
      Тва Турчин не може да го направи :))
    • Ка
      кара конджул
      0 0
      13:47, 12 юли 2020
      Джолан му е господар, а не брат.
  • 2
    На
    Наско
    13 -3
    22:08, 11 юли 2020
    Време е за пълна промяна. Връщайте откраднатото от народа и се махайте. Закопахте България! Има възмездие и всеки си плаща за всичко.
  • 3
    :-
    :-
    7 -1
    22:38, 11 юли 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Вл
    Влади
    11 -3
    22:45, 11 юли 2020
    Бойко заминавай си. Просто хората не ви искат. Народа не прощава разрухата. А вие това направихте. Пълна разруха. Процъфтяване на бандитизма. С това ще те запомня. Просто е. Тръгваш си и толкова. Нали ти е много мила България. Хайде, пътя.
  • 5
    Об
    Обнадежден
    3 -1
    09:12, 12 юли 2020
    Петров/стар стил/ ден е! Жътва е! Кой каквото е посял, това ще жъне! Пеят жетварски песни, на лудите им говорят бесове! Запретнал ръкавите един луд се прави на Господ! Една мафия срещу Народа! Няма връщане назад, видях пламъка в очите на младите образовани хора! Свободата идва!
Последни новини