От х:

Днес в x:

24 °C

Освободиха шефа на МВР Бургас

Началникът на ОДМВР Бургас Радослав Сотиров ще бъде освободен. Това заяви на брифинг в София вътрешният министър Младен Маринов.

"След като премиерът Бойко Борисов преценява, ще поискам оставката на шефа на МВР Бургас. Намерили сме възможност всеки да се придвижва. Очаквам довечера да има провокации, да има по-сериозни атаки на полицията", каза Маринов.

Междувременно БГНЕС съобщи, че директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров е подал оставка.

От снощи симпатизанти на ДПС се събираха в резиденцията на Ахмед Доган в парк "Росенец" и така изпревариха мирната инициатива за масово плажуване, до плажа бяха допускани само хора на ДПС, а всички останали, включително журналисти, политици и представители на местната власт, бяха спирани.

Бившият правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици не успяха да пробият охраната днес. В началото на седмицата те опитаха да стигнат до залива и да поставят българското знаме, но бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольор бе захвърлен на земята от охранителите. В отговор на тази акция в социалните мрежи бе организирано и масово ходене на плаж Росенец за днес.

След като от НСО уклончиво заявиха, че парк Росенец не е техен обект, президентът Румен Радев в извънредно изявление призна, че охраната е на НСО и призова тя да бъде свалена.

По пътищата преди парка има много полицейски екипи, които проверяват коли и автобуси. Някои от тях се отклоняват. Има загражданеие с надпис: "Строителен обект".

След като Христо Иванов и неговите сподвижници не бяха допуснати до парк "Росенец", те поискаха обяснение и от община Бургас.

От МВР-Бургас твърдят, че са създали необходимата организация, за да избегнат конфликти.

На място е евродепутатът от ДПС Илхан Кючук, според когото имало морален ангажимент към почетния председател на ДПС и лидера на България Ахмед Доган. Партийните туристи са с шапки на ДПС, водени от Илхан Кючюк. По думите му има заиграване с етническия модел, който е уникален за България, а обяснението на редица привърженици на ДПС е, че предотвратяват втора Катуница.

Главният секретар заяви, че на парк Росенец e имало арестувани, но те са освободени. Съставени са протоколи за нарушаване на обществения ред. "В Росенец не е нормално това нещо - как да ги пуснем. Ако ги пуснем тези хора и се сбият, кой ще е виновен после. МВР пази обществения ред, ние сме свикнали, минали сме през какво ли не, замеряли са ни. Не може МВР да е виновно за всичко, МВР действа професионално", каза Иванов.

Той призова да сме толерантни, да не нападаме полицаите, защото те си вършат работата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  10 -1
  16:43, 11 юли 2020
  Снимайте и помнете кои полицаи се гаврят с хората.Боко ще падне и тогава ще ги издирим и накажем подобаващо.
Последни новини