От х:

Днес в x:

Втори извънреден брифинг на Борисов - за охраната на Догансарай

На втория за деня извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов прочете писмо от НСО и преди това припомни историята на цялата случка с градове от НСО и Христо Иванов в парк "Росенец".

В писмото е казано, че във връзка с пребиваването на лице, което е охранявано в парк "Росенец". "Паралелно с това се получава друго писмо, не мога да го изчета, с него се иска същото и за сушата", отчете премиерът. Срокът за охрана е до 15 септември 2020 г., заяви още министър-председателят.

От писмото става ясно, че е поискана охрана на сушата от юли до 15 септември.

"Писмото е подписано от началника на НСО, който е назначен от президента. Целта е това писмо да бъде разпространено да всички институции, включтелно МВР, "Морска администрация" и Военното министерство", отбеляза премиерът.

"Според писмото излиза, че Министерството брани сараите на Доган. Добре ли са го измислили? В единия ден Радев казва НСО да прецени какво да направи. На следващия ден ни се изпраща това писмо. Като говорих за сценарии някои ми се усмихваха, ето го продължението на този сценарий", посочи Борисов.

Той сподели, че спокойно може да се предостави документът. "Аз винаги съм човек, който отчита заслугите на другите и съжалявам, че върху НСО се оказва такъв натиск. НСО работи перфектно по време на нашето Европредседателство, както се казва - една кола не угасна", каза премиерът и заяви, че до ден днешен винаги е оказвал помощ на всеки от НСО, включително и финансово с помощта на Министерство на финансите", заяви премиерът.

"Пак се обръщам към Христо Иванов. Защо вчера той не попита президентът? Съжалявам, че точно днес, когато са ни впрегнати всички сили заради ERM II ние хабим толкова енергия", каза Борисов и разпореди на своите министри да вземат мерки, както и МВР. Той призова всички партии да не се поддават на провокации и да пазят етническия мир.

Премиерът напомни, че дори и Десислава Радева е минала през комисията дали да бъде пазена от НСО или не.

"Вчера за първи път обаче липсваше ДПС. Може би това е начинът да бъдат върнати в двойни или тройни коалиции", поясни той.

Премиерът отдели внимание на журналистите. Той отговори на множество въпроси, обвини една журналистка за подвеждащ въпрос и напомни на всички какъв е Законът. 

"Ние можем да бъдем обвинявани за много неща и се поправяме. Иво Спиридонов беше шеф на убийствата, когато аз бях главен секретар. Десетки нощи сме работили. Перфектен полицай, отдаден на службата офицер. С голяма болка го махнах, но допуска грешка. А двама военни хвърлят националното знаме и нито са още уволнени, нито са с повдигнати обвинения", заяви Бойко Борисов.

Министър - председателят изброи всички негови министри, които са с повдигнати обвинения. "Нито веднъж обаче не казахме - репресия. И днес прокурорите са влезли в Министерство на културата. Помолих да ме информират какво е излязло, но никой не ми каза", заяви той.

На въпрос за етническо напрежение, според премиера има възможност да не се допуска това. "Етническото напрежение в България става много бързо", напомни премиерът и коментира казуса "Света София" в Истанбул.

"Днес имаме много важна работа и ще се моля на Господ, ако е благосклонен, всичко да стане. Не искат някои България да дръпне напред. Не искат", каза с натъжен глас Борисов.

Той пак напомни какво се е случвало на къщата му в Бояна и как по двеста човека са се катерили по дуварите му, детето му е било разболяно, но НСО никой не е гонил.

"Такива неща се измислиха и направиха, че ... Ашколсун", завърши Бойко Борисов.

Източник: Novini

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Не
    не рабирам
    9 -1
    15:29, 10 юли 2020
    Дуган показва публично май че той управлява и никой нищо не може да му направи.Сега вече всички да разберат кой управлява България.Тя си е на Доган.
  • 2
    Ау
    аууу Бойко, отиваш си
    9 -2
    16:02, 10 юли 2020
    След като не можеш да се опълчиш на Доган, заминавай си.
    • Фа
      Факт
      0 -9
      17:13, 10 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
    Ху
    Хунта
    4 0
    19:05, 10 юли 2020
    На долната мутра все друг и' е виновна.
  • 4
    По
    Полковника
    5 0
    19:25, 10 юли 2020
    А как стана генерал, кой го направи генерал, не беше ли Доган, ходотайствАл му пред Симеон?? И колко звания и години прескочиха?? Колкото му е колана, толкова е и генералството, дай му да се кичи като фльорца с нещо лъскавичко.
  • 5
    Вр
    Време е за затвора Баце
    3 0
    19:27, 10 юли 2020
    ******* да отговори защо сме:

    Последни по доходи в Европа.

    Първи по корупция от години.

    Първи по заболявания.

    Първи по смъртност.

    Първи по неграмотност.

    Последни по качество на живот.

    Най-ниска продължителност на живот.

    Най-мизерни пенсии.

    С най-малко чужди инвестиции от всички страни в ЕС.

    Никаква икономическа и финансова помощ за пострадалите бизнеси и хора от пандемията.
Последни новини