От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинения на Пламен Узунов и Пламен Бобоков за търговия с влияние

Повдигнаха обвинения на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков за търговия с влияние, съобщава БНР.

Двамата са задържани за 72 часа.

В момента в сградата на Военно-окръжната прокуратура е и другият задържан при вчерашната акция в президентството - съветникът по сигурността Илия Милушев. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за разагласяване на държавна тайна.

"За мен това е съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Радев. Мъжът ми е достоен българин". Това заяви съпругата на Илия Милушев пред Окръжната прокуратура по повод задържането на съпруга й.

Вчера прокурори влязоха в сградата на президентската администрация. Главният прокурор, съобщи че се претърсват два обекта - кабинети на съветник и на секретар на президента. Гешев уточни, че претърсванията са по две отделни производства, като само едното е за търговия с влияние, тръгнало от телефона на бизнесмена Пламен Бобоков.

Беше съобщено и че ДАНС отнема достъпа до класифицирана информация на Узунов.

Иззет телефон на Пламен Бобоков стана повод за разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

Причината за това наказателно производство е открита чат комуникация между него и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.От нея става ясно, че Бобоков е лобирал за назначения на посланици в Алжир и Нигерия. Искал и различни услуги от Узунов. Част от кореспонденцията с президентския секретар засяга и казуса с кораба "Бадр".

На 7 юли на разпит за чатове с Бобоков беше и премиерът Бойко Борисов. След излизане от Спецсъда той заяви, че тези публични събития се правят, за да се угоди на президента Радев.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    започва се
    3 -1
    14:09, 10 юли 2020
    Шайката на Боко и Доган е забранила достъпа до сараите край Бургас по суша и вода.
    Започват големи баталии, организираната престъпност тръгна директно срещу нацията.
    • Фа
      Факт
      0 0
      17:44, 10 юли 2020
      Значи Бобоков, който закопава хиляди тонове боклуци в земята и трови с олово и тежки метали децата на България е чист, като ангел... А достъпа до Сараите на Доган се охранява от НСО- президентска институция... А президента Радев е президент, защото Доган го назначи....
      А шайката е шайка защото преследва Черепа,Цветанов- Банкера, Банев, Миню Стайков, Ветко,.. Преследва руски агенти търгуващи със строго секретни документи заедно с Президента...
      А шефът на,, Шайката'' е най-уважавания източноевропейски политик на запад... И всичко това е факт...
      Толкова сте заблудени... Толкова сте прости.... Толкова сте гнусни, че на човек му се повръща, когато ви настъпи... ПОМИЯРИ неграмотни, невежи, лесни за манипулация....
      Ленин е дал определение в две думи за такива като вас....
      ПОЛЕЗНИ ИДИОТИ
Последни новини