От х:

Днес в x:

Две димитровградски училища са в списъка на иновативните школа на МОН

Две учебни заведения от Димитровград да бъдат включени в списъка на иновативните училища за 2020 -2021 година, предлага министърът на образованието Красимир Вълчев. Процедурата е все още в проект и се очаква одобрението й от правителството.

В списъка, одобрен от МОН, влизат ОУ „Пенчо Славейков” и ПМГ "Иван Вазов". Общо за хасковска област, предложените училища са 15 на брой.

През тази година се отчита по-голям брой на школата, които са подали проекти за иновативна дейност. А това означава, че расте числото на училищата у нас, които разчупват стандартните начини на преподаване и внедряват все повече новите технологии в обучението, както и в организацията на работата си. Идеята е чрез въвеждане на иновативни елементи, чрез разработване по нов начин на учебното съдържание, учебните планове и програми, да се повишава качеството на образованието т.е. иновативните училища имат по-голяма свобода при прилагането на нови, съвременни, иновативни методи на преподаване на учебния материал.

В проекта си до Министерски съвет министър Вълчев предлага за иновативни училища да бъдат обявени общо 507 училища, от 183 населени места, от 132 общини, от 28 области

Училищата, които ще бъдат определени за иновативни, се финансират по общия ред в рамките на предвидените от държавния бюджет средства по функция „Образование“ за 2021 година.

Именно за иновативните училища се обмисля и възможността 20 % от учебните часове да се провеждат онлайн през  следващата година, по решение на ръководството им.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    4 0
    16:06, 10 юли 2020
    А какво става с езиковата гимназия в Димитровград, или там нямат нужда от иновативно обучение?

Още новини

Последни новини