От х:

Днес в x:

Борисов разпореди областните управители да следят капацитета на болниците заради ръста на заразени

Премиерът Бойко Борисов разпореди на областните управители да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия. 

Във видеоконферентна връзка с участието на Националния оперативен щаб и здравния министър областните управители са обяснили, че инфекцията се разпространява предимно заради неспазване на разпоредените мерки. 

Борисов даде пълна свобода на областните управители да въвеждат и допълнителни ограничителни мерки, или да ги разхлабват според ситуацията, и допълни:

"Трябва да свикнем, че го има, живеем с него. И ако се спазва дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта! Имате пълните права".

Премиерът обяви, че затварянето на нощните заведения ще е щета за бизнеса, но подпомагането ще продължи, и отбеляза:

"Графиката показва, че самодисциплината не е най-силното ни качество и затова се налага да въведем тези мерки. Аз силно се надявах, че по тази тема би трябвало да имаме абсолютно разбиране, и че трябва да се пазим. Само че се оказа, че ако има заповед и насилствена забрана, тогава се възприема, в противен случай може и по друг начин".



 БНР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини