От х:

Днес в x:

Партиите запазиха предпазливо мълчание по случая край морския сарай на Доган

Повечето парламентарни партии вчера запазиха мълчание по инцидента до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк "Росенец", при който анонимни охранители не допуснаха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и негови съмишленици на държавната брегова ивица в парка "Росенец" с твърдението, че е частна собственост. Според участвалите в инцидента политици гардовете са от Националната служба за охрана (НСО), чиято закрила Доган продължава да ползва по решение на специална комисия и с аргумент, че е изложен на заплахи.

БСП единствена излезе с официална позиция, но фокусът й беше не случилото се, а твърдението на Христо Иванов, че премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова посещават резиденцията на нос Чукалята, за да "пазарят ново управление" с ДПС. В декларация от парламентарната трибуна, атакуваща поведението на управляващите срещу опозицията, Нинова отрече да е договаряла управление на БСП с ДПС. По-късно през деня социалисти отказваха да говорят по темата с мотива, че позицията на партията вече е огласена от лидера.

Председателят на парламентарната група на управляващата партия - ГЕРБ, Даниела Дариткова, с която "Дневник" се свърза по телефона, отговори, че няма възможност да разговаря и да коментира. Чрез правителствената информационна служба премиерът Бойко Борисов пък отрече пред "Дневник" да е посещавал резиденцията и да е участвал в разговори.

В парламентарната група на другия коалиционен партньор "Обединени патриоти" е обсъждана възможността ръководството на НСО да бъде извикано и изслушано по темата в ресорната комисия в парламента. Според "патриотите" трябва да се провери дали службата има принос по случая, т.е. дали охранителите са нейни служители.

"Също така трябва да се провери дали въпросното място е установено като плаж, и ако е така, би следвало да е публично достъпно и всички да имат достъп до него", коментира пред "Дневник" съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов. Той припомни, че от 2015 г. "патриотите" питат кого охранява НСО и защо охранява толкова много лица и допълни: "Знаете позицията ни е, че НСО трябва да бъде закрита".

От парламентарната група на ДПС отказаха коментар, а лидерът на "Воля" Веселин Марешки не отговаряше на мобилния си телефон.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    #
    #
    15 0
    09:51, 9 юли 2020
    Комунистическата мутра от Банкя е налапала пишката на доносникът от сараите.
    • 24
      246
      2 0
      15:05, 9 юли 2020
      Поне е рязана и не му е трудно.

Още новини

Последни новини