От х:

Днес в x:

Бразилските журналисти ще съдят президента Болсонаро заради коронавируса

Бразилската асоциация на журналистите (ABI) ще заведе дело срещу президента Джаир Болсонаро. В изявление, публикувано на сайта на организацията, се казва, че Болсонару е изложил журналистите на риск от заразяване с коронавирус по време на брифинга, на който той обяви, че е болен от COVID-19.

Вчера бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че е заразен с коронавируса. 65-годишният Болсонаро, който неведнъж е изразявал скептицизъм доколко е опасен вирусът, увери, че се чувства добре, въпреки че има висока температура.

Президентът лично уведоми медиите за състоянието си. Той носеше маска, но не спазваше дистанция. Веднага след брифинга той свали маската си на няколко метра от журналистите, за да покаже, че е в добро състояние и достатъчно енергичен.

Повече от 45 000 нови заразени с коронавируса са били регистрирани в Бразилия през последното денонощие. Над 1200 са починалите в страната през този период заради вируса, предаде Ройтерс, като се позова на бразилското министерство на здравеопазването.

Бразилия е на второ място в света след Съединените щати по брой заразени и починали.

През последното денонощие в страната са били регистрирани 45 305 нови заразени. С това общият брой на случаите на коронавирус в Бразилия е достигнал 1 668 589.

1254 смъртни случаи в страната за изминалите 24 часа са приписани на коронавируса. С това общият брой на починалите в Бразилия от началото на пандемията вече е 66 741.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини