От х:

Днес в x:

Правителството на Косово въведе отново полицейски час в Прищина и още три града заради коронавируса

Правителството на Косово реши днес да въведе отново полицейски час в столицата Прищина и още три града, за да се справи с разпространението на Ковид-19, съобщи АФП.

Излизането на хора извън домовете им ще бъде забранено в общините, в които броят на случаите на коронавирус е най-висок, се казва в съобщение на правителството.

Полицейският час ще е в сила от 21 часа до 5 часа местно време.

В началото на епидемията през март властите въведоха полицейски час на цялата територия на Косово. Мярката бе отменена в началото на юни.

Властите решиха също да задължат държавните и частните институции да ограничат броя на активно работещите на нивото на минимално необходимия персонал.

Ресторантите и кафенетата също трябва да приложат нови мерки - намаляване на работното време и ограничаване на местата за клиентите само до терасите и другите места на открито.

"Правим най-доброто, което можем, за да управляваме ситуацията", заяви премиерът Авдулах Хоти и уточни, че правителството няма да се поколебае да обяви извънредно положение, ако лекарите поискат това.

Както навсякъде на Балканите, броят на заразените и на починалите от Ковид-19 в Косово се увеличи значително през последните седмици.

Досега в страната са починали 75 души, девет от тях само в неделя. Заразени са над 3500, отбелязва АФП. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини