От х:

Днес в x:

14 °C

Пет души пострадаха при катастрофи, 18-годишни момичета зад волана виновни за двете

Четири катастрофи се случиха по пътиищата в Смолянска област, за щастие без сериозно ранени и големи щети. 

В маданското село Бориново, пострада 18-годишно момиче, което нямало шофьорска книжка. Въпреки това яхнало мотопед "Априлия", загубило контрол  върху мотопеда и поднасяйки се на пясъка на пътя- пада. Пострадалата е получила охлузно контузни рани по тялото, без опасност за живота.

При друга катастрофа, заради несъобразена скорост- са пострадали двама шофьори. Инцидентът се случва на пътя Пловдив-Смолян-Рудозем-границата с Гърция. Лек автомобил "Фолксваген голф", управляван от 73-годишния Г.К. от с. Кестен, общ. Девин, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в завой поднася и преминава в лентата за насрещна движение. При последвалия челния сблъсък с идващия насреща „Сузуки Гранд Витара ", управляван от 64-годишната Й.Й. от Чепеларе, са пострадали двамата водачи, които са получили леки наранявания, без опасност за живота.

Отново заради неопитен водач, кола падна в реката след катастрофа на пътя Барутин-Доспат. 18-годишна девойка  зад волана на „Рено Меган“ губи контрол над колата, навлиза в насрещната лента и удря движещият се автомобил "Сузуки СХ4" със софийска регистрация, собственост на 64-годишен мъж от София.  След удара, лекият автомобил „Сузуки СХ4“ се обръща вляво от пътя в реката. В следствие на катастрофата са леко ранени 18-годишната М.Ф., която е получила натъртвания по тялото и пътуващото до нея 18-годишно момиче от с. Барутин, което е с охлузни рани на ляво коляно и лява китка. Пострадалите са с леки наранявания и след преглед от ФСМП-Доспат, са освободени за домашно лечение. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    Димитрова
    0 0
    12:11, 6 юли 2020
    Журналиста, който е публикувал статията да се върне в училище и да се научи кога се ползва "й". Пише се "уикенд"
    • Ас
      Асен
      1 0
      15:19, 6 юли 2020
      ЖурналистЪТ, като ще се гоним за правопис ;)
Последни новини