От х:

Днес в x:

Австрия съобщи за огнища на коронавирусна инфекция в месопреработвателни предприятия

Също като в съседна Германия Австрия съобщи за увеличаване на случаите на заразени с коронавируса в месопреработвателни предприятия. Става дума за три завода с десет работници и повече от дузина, свързани с тях лица, които са дали положителни проби за вируса, предаде ДПА, цитирайки австрийската агенция АПА. Тестването продължава.

Засегнатите заводи се намират в район близо до границата с Германия, където повече от 1400 работници дадоха положителни проби за новия коронавирус в предприятия на компанията "Тьонис" в Северен Рейн-Вестфалия. Случаят предизвика дебати за условията на труд и живот на работещите в тези заводи.

Австрийската министърка на селското стопанство Елизабет Кьостингер се постара да наблегне на разликите между преработвателните индустрии в двете страни, като заяви, че австрийските заводи по правило са по-малки и работните условия в тях са по-добри.

Заради ръста на случаите на заразени провинция Горна Австрия, където се намират предприятията, отново затегна мерките срещу разпространението на заразата, като отново въведе задължително носене на маски в обществени сгради. Бяха отново затворени някои училища и детски градини.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини