От х:

Днес в x:

Индия отваря храмове и забележителности, но не и Тадж Махал

Тадж Махал ще остане затворен поради COVID-19 в Агра, макар забележителностите в цяла Индия да отварят днес, съобщи администрацията. 

Тадж Махал е построен от шах Джахан като гробница на любимата му съпруга. 

Първоначално бе обявено, че в мавзолеят в северния град Агра ще се допускат до 5000 туристи, разделени на две групи, докато преди коронавирусната пандемия приемаше по 80 000 души на ден. Бе обявено, че посетителите в Тадж Махал ще трябва постоянно да носят маски, да спазват дистанция и да не докосват лъскавите мраморни повърхности, когато този паметник на любовта от 17 век бъде отворен утре отново след три месеца, предаде Ройтерс. Но ситуацията с коронавируса накара местните власти да отменят отварянето на монумента.

Други монументи  като Фатехпур Сикри Форт, Итмад-уд-Даула и Форт Агра също ще останат затворени в област Агра, се казва в официалното изявление на властите..

Днес здравното министерство съобщи за рекордните за денонощие нови 24 850 нови случая с коронавирус и 600 починали. По абсолютен брой на заразените Индия се доближава до Русия, която е трета в тази класация, съобщи Ройтерс.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини