От х:

Днес в x:

9 °C

Наплив за помощи за отопление пред Социалната служба в Хасково

    Новата седмица започна с ново струпване на хора пред Социалната служба в Хасково. Повечето чакат, за да подадат документи за целевата помощ за отопление.

    Възможността за това беше отворена на първи юли и в рамките на една седмица над 240 души вече са кандидатствали за подпомагането. Експертите коментираха, че броят на подадените заявления до момента не се различава драстично с този в началото на предходни кампании.

    Пред Социалната служба е създадена специална организация с цел ограничаване на струпването на хора в затворените помещения в нея. Бланките за различните видове социални услуги се подават на входа на службата, а всеки от чакащите е с номер за реда си. Достъпът вътре става само с вече попълнени и окомплектовани документи, а хората трябва да са с маски.

    Тази сутрин имаше и доста хора, които чакаха за оформяне за документацията си за пенсия. За да върви по-бързо работата имаше и социален служител пред сградата, който ги насочваше в подробностите за помощта, от която се нуждаят.

    На пейките пред службата обаче хората са рамо до рамо.

    Две са приемните, които работят в Хасковската социална служба, като в едната се приемат общите случаи, другата е отредена само за инвалиди.

    Приемът на документи за помощи за отопление продължава. Заявления за сезон 2020-2021 могат да се подават до 31 октомври 2020-а. Подаването на документи обаче става само на място в съответната дирекция по адресна регистрация и няма възможност за онлайн депозиране.

    Хората, останали без работа заради пандемията от коронавирус, които сключват договор за сезонна селскостопанска работа, ще имат също право на целева помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон, тъй като заплатите им от работата на полето няма да се считат за доход, когато се определя размера на социалните помощи.

    Така, ако се окаже, че при подаването на заявление-декларация за целева помощ за отопление има превишение на доходната граница в резултат на получените възнаграждения, то няма да бъде основание да им се откаже помощта.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      То
      Това кому и как да простим?!…
      29 -10
      12:07, 6 юли 2020
      Инфекцията ГЕРБ занули народа ! Въпрос на време е всички ние да се озовем там. Идват гладни години а хората масово нямат работа.
      • няма страшно,
        концерта на хор Орфей
        ще стопли Кауньдере през зимата :))
    • 2
      Бо
      Божинката
      30 -8
      12:29, 6 юли 2020
      Наредете се пред дома на премиера Бойко Борисов, той ще ви даде някоя банкнота от пачките с евро. Може и при Горанов, а защо не и пред дома на Пеевски! Те имат повече пари от социалната служба.
      • Евро Боклука е
        учил от Владиката Николай Ролекса
        ...
        само да взима , а не да дава
    • 3
      12
      123
      31 -3
      13:43, 6 юли 2020
      Това са от тъмносините братя нямат и минута трудов стаж само на помощи и наш гръб живеят и то добре.До кога на неграмотни и мързеливи ще се помага?
      • 44
        4444
        2 -1
        21:02, 6 юли 2020
        Докато има баламурници като нас - за съжаление.
        Те за 50лв. на всички избори гласуват за "правилния" кандидат, който поддържа статуквото да лежат на наш гръб. А ние "ходим за гъби" и само плюем по медиите.
    • 4
      Ма
      мавчо
      17 -3
      13:47, 6 юли 2020
      Защо снимките които са към темата са снимани в турция и индия?Не можахте ли да снимате жители на хасково?
    • 5
      Не
      Нерегистриран
      5 -3
      13:58, 6 юли 2020
      Сринаха го този красив навремето Европейски град. От Кърджали ходят и пътуват в системата на мвр, пожарна и гз. От Ивайловгра, а за Хасковлии така и навремето не се намери работа, за да си останат в града. Не аз, аз не живея от над 40 години, но понякога, като отида ни се оплакват... Един пример: завърши х, родена 1980, за мед. сестра, баба й, за наша х няма работа, а бе красиво много красиво и един ден или нощ се хвърля младото без работа от третия етаж и откачи... 1998 средно, 2001 е завършила по мои изчисления и около 2002... Се е.. Да пази бог. А днес реват за лекари и медицински сестри, мисли се, а не от малцинствата само или с връзки и пари. Не е моя работа, но е леш в ап на трети етаж, имат къща в болярово, но стоят в града, нетърпимо е във входа от тях и учителката момата стара, вуни и болести..
      • СГ
        С гдиджсатрвнтънвжвмжс
        5 -2
        18:27, 6 юли 2020
        Нерегистриран, ако можеш да кажеш нещо в едно изречение, кажи го.... що ти е цял роман? ... и той напълно неясен, неграмотен и хаотичен...
        А на горните неудачници, все Бойко и ГЕРБ им са криви, Щото горните отрепки са некадърни, мързеливи, крадливи и лумпенизирани помияри....
        Забравиха времената, когато пенсията беше два долара, заплатата-4 долара... Нямаше хляб, нямаше работа, нямаше закони, нямаше ред, нямаше пътища... До Пловдив по калдаръм пътувахте бе отрепки нещастни....Не Гърция... Не Турция и Западна Европа - - нищо не бяхте видяли бе цървули лайняни..
        Хлебарки хибридни....
        Човек го е гнус да ви настъпи...
    • 6
      За
      запознат
      12 0
      15:07, 6 юли 2020
      Само не разбирам,защо им е да се тъпчат по опашки в тази жега и вируси, след като срокът е 31 октомври?! Помощите нито ще избягат, нито ще им ги дадат по-рано!
      • Ки
        Кирша
        8 0
        15:58, 6 юли 2020
        Защото са наши братя и сестри, малко по- мургави,но избират правилното .А,така!

    Още новини

    Последни новини