От х:

Днес в x:

11 °C

Две училища преодоляха първия етап на конкурс за STEM учебна среда

Две учебни заведения на територията на община Първомай са успели да се класират за финансиране по Националната програма STEM, става ясно от публикувания списък. STEM е абревиатура на Science technology engineering mathematics (наука, технология, инженерство, математика)

Успешно преминалите през първия етап на кандидатстване по НП „Изграждане на училищна STEM среда“ и одобрени да кандидатстват на втория етап са СУ „проф.д-р Асен Златаров“ – Първомай и ОУ „Отец Паисий“ – с. Искра. Средното училище е в Голяма категория (до 300 000 лв.) – за училища с над 300 ученици, а другото училище е в списъка на Малка категория (до 50 000 лв.) – за училище с под 300 ученици.

Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за
провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище.

Общо 546 училища подадоха своите проекти за училищни STEM центрове на първия етап от кандидатстването по програмата. Всички те представиха ценни идеи и демонстрираха вдъхновение, професионализъм и желание за дългосрочно развитие на STEM обучение в училище. Проектните предложения бяха оценени от специално сформирана комисия с участие на експерти от Министерството на образованието и науката, и специалисти с експертиза в иновациите в образованието, в технологичните индустрии, ИКТ, природните и точните науки.
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини