От х:

Днес в x:

24 °C

Невиждан хаос с гръцките мерки към българи. Преглед на печата

„Неочаквано токът поскъпна с 3 на сто“, пише вестник „Дума“. Въпреки очакваното намаление КЕВР реши електроенергията за битовите потребители да поскъпне от 1 юли. Средното повишение за страната е около 3%. За ЧЕЗ поскъпването е с 2,72%, за ЕВН - 4,12%, а за Енерго-Про - с 1,05%, уточнява „Дума“.

„Правопис и проценти спъват седмокласниците на мини матурата“, съобщава „Монитор“. Вестникът обяснява, че около 33% от явилите се на изпита по български език и литература на тазгодишното външно оценяване след 7 клас са овладели книжовните норми в основното училище.

По математика под 15% от седмокласниците знаят да пазаруват разумно, тъй като по-малко от 8500 деца са успели да посочат по коя формула се пресмята цената на лаптоп след коледното намаление и увеличението ѝ след празниците, посочва „Монитор“.

„Хаос с данните за Covid-19. Какво не ни казват за тестовете за коронавируса“, пише във водещата си публикация „Труд“. Вестникът отбелязва, че „положителните проби включват и изследвания на вече установени случаи. Някои от тях са приети в болници и се тестват преди изписване (в този случай отрицателните проби трябва да са две), други проверяват достоверността на вече направен положителен PCR тест“, допълва  „Труд“

„Невиждан хаос с гръцките мерки към българи“, пише в заглавие на първата си страница „24 часа“. Всекидневникът посочва, че Атина не дава ясни указания ще допуска ли българи и откъде това лято в Гърция. Официално редуцирането на всички работещи гранични пунктове до един - Кулата, се обяснява с липсващи на другите места скенери за QR кодове, отбелязва изданието.

Вчера обаче влизащите, които са спазили обявените преди дни гръцки изисквания за попълването на формуляр, с който обявяват местонахождението си 48 часа предварително, бяха допускани и през Маказа, но не и през граничните пунктове Илинден и Златоград, уточнява „24 часа“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Къ
  към КЕВР
  11 0
  09:50, 2 юли 2020
  Какво Всяка година увеличавате Ток вода......
  аман вече ....
  Оставка на Ръководството нА КЕВР
 • 2
  Из
  избирам ГЕРБ
  3 -4
  10:20, 2 юли 2020
  Добре,че е ГЕРБ,че иначе ако плащаме,като германските сметки за ток,сме умрели!
  Благодаря ти Бойко!
 • 3
  Не
  Нено
  5 -1
  10:50, 2 юли 2020
  Българите, които посещават морските плажове, и надплащат нереални цени на услуги и стоки, са си виновни сами, тъй като не гледат табелките на концесионерите, както и менютата в заведенията за бързо хранене”, отсече Министерството на туризма. Отваряме скоба, за да посочим, че същото ведомство под вещото ръководство на Николина Ангелкова раздаде плажните концесии, а именно на тяхна територия е проблемът, вече не за 2, а за 20 години на ВИС и СИК. Всъщност де факто ги държат трима босове, известни с борческите си псевдоними 3 М, като не броим бизнесмена, финансирал прословутата къща в Барселона и оженил се скорострелно за нейната обитателка, на която може да бъде дядо, след разкритията на испанската преса. Той държи ивицата в Приморско.
Последни новини