От х:

Днес в x:

Болници разменят анестезиолози, за да стигат за болните от COVID-19. Преглед на печата

"Вдигат двойно пътеката за COVID-19", съобщава "Труд". Вестникът цитира директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов, че цената на клиничната пътека за лечение на коронавируса ще бъде увеличена от 600 на 1200 лева. Очаква се до 10 юли Надзорният съвет на НЗОК  да утвърди новата цена и да бъде разписан анекс към рамковия договор с БЛС.

Пред "Труд" директори на големи столични болници са коментирали, без да се посочват имена, че няма цена на клиничната пътека за COVID-19, която да покрие косвените щети за лечебното заведение, нанесени от пандемията. Междувременно от националната информационна система отчитат тройно увеличение на хоспитализираните с коронавирус за послеoните 3 седмици, допълва изданието.

"Болници разменят анестезиолози, за да стигат за болните от COVID-19", информира "24 часа". На всеки 15 дни екипи от различни болници в Пловдив, включително частни, ще командироват свои екипи анестезиолози в УМБАЛ “Св. Георги” в града, където в момента се лекуват пациентите с COVID-19 от там. Целта е те да заместват колегите си, които да могат да почиват, тъй като, както навсякъде в страната, и там тези специалисти не достигат, уточнява изданието.

"39 на сто у нас не могат да плащат разходите си", пише вестник "Дума" като се позовава на проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Югоизточна Европа. В невъзможност да плащат разходите си за живот са 39% от българите, а 52% казват, че парите напълно контролират живота им. Около 41% от възрастните са недоволни от финансовото си състояние и само една трета са удовлетворени. Малко под 60% се притесняват да посрещат текущите си разходи, допълва "Дума".

"100 лева нощувка и сам си чистиш стаята", пише "Монитор" като се позовава на разказ на свой читател. Вестникът коментира, че фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза.За да се избегне среща с камериерките, почиващите получават допълнително занимание в почивката си. Срещу 100 лева на вечер летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда - метли и прахосмукачка, уточнява "Монитор".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини