От х:

Днес в x:

Полицай намушкан в Глазгоу, заподозрян прострелян от полицията

Полицай беше намушкан днес в шотландския град Глазгоу, а заподозрян мъж беше прострелян от полицията, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на органите на реда.

"Бих искал да успокоя обществеността, че инцидентът е овладян и че няма опасност за по-широката общественост. Въоръжени полицаи са присъствали на инцидента и мога да потвърдя, че заподозрян мъж е бил прострелян от въоръжен полицай", каза помощник-началникът на шотландската полиция Стив Джонсън.

"Бих искал да успокоя обществеността, че в момента не издирваме никой друг във връзка с инцидента. Мога също да потвърдя, че полицай е бил ранен при инцидента и приет за лечение в болница", заяви той.

На улица "Уест Джордж" в центъра на града има засилено полицейско присъствие.

Кадри в социалните медии, изглежда, показват въоръжени полицаи да влизат в сграда и голям брой автомобили за спешна помощ отвън.
Според телевизия "Скай нюз" има няколко пострадали.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че съобщенията са "наистина ужасяващи" и че получава актуализирана информация.

Британският министър-председател Борис Джонсън каза, че е "дълбоко натъжен от ужасния инцидент в Глазгоу" и че мислите му са с "всички жертви и техните семейства".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини