От х:

Днес в x:

Джокович и съпругата му положителни за коронавирирус

Настоящият номер едно в световния тенис Новак Джокович е дал положителна проба за коронавирус в Белград. Позитивна е и съпругата му Йелена. Двете им деца също са тествани и са отрицателни за инфекцията.

Джокович и съпругата му се прибраха от хърватския град Задар, където Джокера организира втория мини турнир от серията Адрия тур, след като преди две седмици първият се проведе в родната му Сърбия.

В неделя вечерта в Задар българският топ тенисист Григор Димитров даде положителна проба за коронавирус при изследването в Монте Карло, където се прибра още в събота, след като се почувства зле. Това наложи и тестването на останалите участници в турнира в Задар и Белград и екипите им. Сред тях също има позитивни-треньорът на Григор Димитров Кристан Гро и рехабилитаторът на хасковлията Алгис Христов, фитнес треньорът на Джокович- Марко Паничи, а също и тенисистът Борна Чорич, който игра в Задар в един мач срещу Гришо. Позитивен за коронавирус е и участвалият в надпреварата в Белград  Виктор Троицки.

„Всичко, което направи през изминалия месец, го направих с чисто сърце и искрени намерения.
Турнирът ни беше благотворителен с идея да помогне тенисистите от региона, да им създаде  условия да играят, да постигат резултати  и да улесни преминаването им през този труден период.
В същото време исках да изпратим послания за солидарност и уважение, fair playa. Целта беше да се подпомогнат благотворителните фондове и тези, които имат най-голяма нужда от помощ. Радвам се, че голям брой хора се включиха в тази инициатива.
Организирахме турнир в момента, в който вирусът отслабна, вярвайки, че условията за неговото провеждане са възможни.
Изключително съжалявам за всеки отделен случай на инфекция. Следвам предписанията на лекарите и се надявам броят на пациентите да не се увеличи.
Надявам се здравето и на останалите да не се усложни и всички да са добре.
Ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни.", коментира Новак Джокович във вторник следобед, цинират от Хърватската тенис федерация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини