От х:

Днес в x:

220 кг тютюн за наргиле в клетки за птици задържани на Капитан Андреево

Изображение 1 от 2

    Митничарите са задържали 220 кг тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция.

    На 18 юни около 12:30 часа на МП "Капитан Андреево" на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси" пристига товарен микробус марка „RENAULT TRAFIC“ с чужда регистрация, управляван от турски гражданин на път за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. 

    Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим. При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са  порода бойни индийски петли и кокошки. След отваряне на клетките митническите служители откриват, че в четири от клетките са укрити 120  пакета с по един килограм тютюн за наргиле.

    В хода на проверката са открити в кашони, поставени на рафтове в лявата страна на товарното отделение, още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограм и 20 пакета по 0,500 кг.

    Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура Хасково.

    Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви  документи за тях.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Кр
      Кракен
      1 0
      14:52, 23 юни 2020
      И сега в шиша бар ще минат на фашкии и трева.
    • 2
      Хе
      Хей Тулупи Гули Гули Гули
      3 -1
      18:53, 23 юни 2020
      В България няма нито една фабрика за цигари
      ....
      защото Фабриките на евреите в Германия трябва да бачкат
      ...
      и кой е съдружник в тях
      .... ******* на Тулупите ::)

    Още новини

    Последни новини