От х:

Днес в x:

Областното пътно с доклад пред АПИ за кръстовище до с. Войводово

Изображение 1 от 5

    Изграждането на кръстовище по пътя между Хасково и Кърджали при с.Войводово, предлага в плана си за 2020 година Областното пътно управление. Проект на службата за това е изготвен и в края на май е изпратен за одобрение в АПИ, съобщи по време на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, която заседава днес, шефът на ОПУ инж. Радостин Ламбрев.

    Ще бъде изградена трета лента за завиване на ляво в посока с. Войводово, както и ще се положи нова пътна маркировка в участъка. Изграждането на такова съоръжение е наложително заради огромния автомобилен трафик, които преминава в този участък към ГКПП Маказа, подчерта инж. Ламбрев. „Проектът е изготвен и се надяваме на съдействие от АПИ това да се случи в рамките на тази година“, коментира шефът на Пътното управление в Хасково.

    Инж. Радостин Ламбрев съобщи още, че вече има одобрен технологичен проект и за пътя между Димитровград и Стара Загора. Ще бъдат положени нови асфалтови пластове, три мостови съоръжения по този участък ще бъдат рехабилитирани и положена нова вертикална маркировка.

    Ще се ремонтира и моста до Тополовград, който е в предаварийно състояние. Чака се определянето на финансовия ресурс за рехабилитацията от страна на АПИ.

    След извършени съвместни проверки с МВР, се подготвя и доклад към Агенцията за цялостното състояние на пътната републиканска мрежа в област Хасково и за отстраняване на констатираните нередности по нея.

    За 66-ти километър по АМ “Марица“, където през април тази година станаха няколко катастрофи и имаше загинали заради мъглите, които падат там, се иска изграждането на интелигентни предупредителни  системи със знаци с променливо съдържание. Въпреки, че след изпратено искане за поставянето им от областния управител на Хасково, от АПИ са отговорили, че участъкът все още не се припознава, като място с висока концентрация на ПТП, работата в тази посока ще продължи с настояване съоръженията да бъдат изградени, отбеляза д-р Стефка Здравкова. От АПИ все пак посочват, че за въпросния участък се предвижда полагане на шумна релефна маркировка между лентата за движение и тази за принудително спиране.

    Общият доклад, който от МВР представиха на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата от след съвместните им проверки с ОПУ показва, че на много места по АМ "Марица" има липсващи мантинели и мрежи, за ремонт са и отворени шахти в някои от участъците, в други се задържа вода заради пропадания, което е предпоставка за аквапланинг и създава опасност от пътно-транспортни произшествия, на места е необходимо и освежаването на пътната маркировка. Като препоръка е поставянето на уебкамери за времето по магистралата, които да бъдат вързани със страницата на АПИ и да подават информация за моментното състояние по трасето за въвеждане на временна организация за движение. Тези пътни табели с променящо се съдържание е необходимо да бъдат поставени преди всяко мостово съоръжение,  всеки пътен възел и преди всеки пътен участък с данни за намалена видимост, в двете посоки на движение по магистралата.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Ха
      Хаха
      19 -7
      13:56, 23 юни 2020
      мазници стига сте писали ветеринарката д-р...
      • Ur
        Uraaaa
        13 -2
        17:06, 23 юни 2020
        Да се направи кръгово със светещ светофар! За седем милиона!!!
      • Ха
        Хасковски Тулуп
        5 -8
        19:08, 23 юни 2020
        А Гяурите от Кауньдере
        за да се качат на магистралата трябва да ходят до Димитровград :))
        .....
        Гули Гули Гули ,
    • 2
      Ти
      тираджия
      15 0
      16:40, 23 юни 2020
      направете кръгово.
      • До
        допълнение
        12 -2
        16:49, 23 юни 2020
        ……...и непременно предимството да е на идващите от село Войводово.
    • 3
      Те
      Терджан
      14 -1
      16:56, 23 юни 2020
      Усещам че ще е кръгово, щото е бая по-скъпо от само една лента за наляво..ха бакалъм.
      • Ух
        Уха
        10 -1
        18:16, 23 юни 2020
        Има да се катерят по него като алпинисти по Еверест.
    • 4
      То
      тото
      14 -2
      17:04, 23 юни 2020
      ама що са без маскииии ???? нали са в затворено помещение ?!? И кой ще ги глоби ?!?!
      • Же
        Железан
        14 -1
        17:36, 23 юни 2020
        Сега от снимката да се самосезират глобяващите и да санкционират областната за нарушение на националната заповед на здравния министър ама по най-високата тарифа и тя да си плати глобата без да обжалва. Девойката със свалената маска и отворкото съвсем без маска по същата процедура.
        Ако са хора на място де.
    • 5
      Да
      Дано
      7 -1
      18:03, 23 юни 2020
      Действайте. Че труповете на този път се множат
    • 6
      Хе
      ХЕЙ АПИ
      1 -5
      21:11, 23 юни 2020
      Спрете да правите тези кръгови. Няма файда от тях Виж коментара
      • Ва
        ВАЖНО
        3 0
        11:46, 24 юни 2020
        Файда няма , ама КЯР има. Това е най-важното.
    • 7
      На
      Наблюдател
      3 0
      12:08, 24 юни 2020
      Това е добре, но нека органите на реда обърнат внимание на всички, които превръщат банкета на пътя в пазар! На изхода за Кърджали, точно след кръговото в дясно, вече са се позиционирали продавачи! Какво правим?
      • От
        отговор
        2 0
        14:39, 24 юни 2020
        Кучета правим , мъници излизат
      • То
        Точното
        0 0
        16:50, 24 юни 2020
        е- кучета правим, мастии излизат!

    Още новини

    Последни новини