От х:

Днес в x:

В Задар пускат телефонни линии за контактните с тенисистите заради позитивната проба на Григор

    Допълнителни телефонни линии отваря от днес Министерството на общественото здраве на окръг Задар в Хърватия, където се проведе тенис турнира Адрия тур и на който участва позитивния за коронавирус Григор Димитров. Осигуряват се и екипи, които да отговарят на обажданията от днес на всички контактни на спортистите от тенис турнира, съобщиха от Хърватската тенис федерация на официалния си сайт.

    Организаторите на тенис състезанието са в постоянен контакт с епидемиологичната служба на задарската служба. Препоръката е  всеки, който е бил в близък контакт за повече от 10 минути с тенисистите, да се свърже с личния си лекар и да се самоизолират за 14 дни.

    От Хърватската тенис федерация съобщават още, че  хората, близки до Григор Димитров, също са били снабдени с тестове още снощи. Нито един от играчите или хората в организацията не е съобщил да се чувства зле.

    Междувременно директорът на тенис веригата „Адрия тур“ Джордже Джокович, цитиран от чуждестранните медии,  изрази съжаление, че Григор Димитров е болен от коронавирус, но коментира, че не знае как и къде се е заразил българския тенисист.

     „Получихме информация от мениджъра на Григор, че е бил тестван позитивно в Монако. Много съжаляваме за това. Опитахме се и спазихме всички мерки, разпоредени от правителството на Сърбия, както и това на Хърватия. Направихме всичко необходимо. За съжаление, Григор е позитивен“, каза най-малкият брат на Новак Джокович пред сръбската медия Блиц.

    Димитров участва в демонстративните турнири в Белград и Задар. В събота, на 20 юни, той изигра само един мач и след което обяви, че се отказва от втория ,защото не се чувства добре. И в двете държави той се включи в съпътстващи събития и демонстрации, раздаде и автографи на пуликата. Между Сърбия и Хърватия Григор Димитров се прибра и в родния си град Хасково в България за кратък престой заедно с треньора си Крис Гро. Тук тенисистът също контактува с феновете и медиите при тренировките си на кортовете на Кенана. Край кортовете той имаше и среща с кмета на Хасково Станислав Дечев.

    В Хасково също има призив за подаване на сигнали към здравните власти от всеки, който е бил в близък контакт с тенисиста и за самоизолация за 14 дни.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      До
      До страхливците
      5 -12
      11:07, 22 юни 2020
      Коронавирус не съществува! Това са глупости! Виж коментара
      • Да
        Да
        7 -4
        11:13, 22 юни 2020
        И умрелите не съществуват. Вече
      • Jh
        JHB
        0 0
        17:35, 22 юни 2020
        В Хърватия съществува, ама за хасковский каунь, няма такова нещо...
    • 2
      Пр
      ПР
      9 -2
      11:20, 22 юни 2020
      Бойко Борисов трябва да черпи Гришо, че прави такава реклама на Коронавирус и отклонява вниманието от корупционните скандали на властта. Бащата на Гришо е Гербер. Дали пък всичко не е схема и постановка???
      • Кр
        Кракен
        2 -5
        11:55, 22 юни 2020
        Ти гледай тебе да не те тръшне а за Гришо и другите гербере не ги мисли. Боко ще е с четвърти мандат и лично връчен от Радев.
    • 3
      Еб
      Ебльо
      2 0
      16:11, 22 юни 2020
      Аман от Герберасти.,Педерасти, Патреоти, комуняги и тем подобни идиоти. Времето ви изтечеПрокудихте народа.Съсипахте държавата. Ако ги фалшифицирате изборите или купите с открадените пари тогава, може и да ги спечелите. Хората ви ненавиждат. Повръща им се от вас.
    • 4
      Ге
      Гербаджия
      0 -1
      12:13, 23 юни 2020
      Само Герб. И да плюете пак ще спечелим
    Последни новини