От х:

Днес в x:

Всеки десети от изследваните за коронавирус е положителен. Преглед на печата

Труд“ използва данни на Националната агенция за приходите, които показват, че хората не вярват в правилото колкото по-висока вноска, толкова по-висока пенсия. Българите искат по-голяма прозрачност за това как се изразходват техните вноски, показва проучването на НАП. Всеки втори работещ е с осигуровка на минималния праг. „Труд“допълва, че мъжете са с повече средства от жените в частните фондове. Натрупаното на човек средно е по 3 320 лв. Едва 643 хиляди българи се осигуряват доброволно допълнително.

В приложение на „24 часа“ за енергетиката, министър Теменужка Петкова заявява, че структурирането на проектната кампания за изграждане на АЕЦ Белене е на финалния етап. България ще участва с апорт на активите, а не с финансови средства, допълва тя. Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов съобщава, че 18 процента от газа у нас през 2019 година е бил различен от руския.

Всеки трети клиент на банките тегли безлихвен кредит за покриване на стари заеми, пише „Монитор“. Предпочитан е максималният срок за погасяване. Става дума за кредитите по програмата, подпомагаща закъсалите заради кризата с коронавируса.

Според „Земя“ извънредната епидемична обстановка няма да бъде удължена след 30 юни. Вестникът цитира министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който е казал: „Няма да предложа удължаване след 30 юни“. Изданието цитира и интервю на проф. Тодор Кантарджиев от националния щаб, според когото увеличените случаи на заразени е заради неспазване на елементарни правила.

От „Монитор“ са изчислили – „Всеки десети от изследваните за коронавирус е положителен". Вестникът също цитира коментара на проф. Кантарджиев пред БНР за неспазване на ограниченията за струпване на едно място на много хора. Цитиран е и заместник-председателя на Лекарския съюз д-р Николай Брънзалов, който призовава да се спазват трите правила - дисциплина, дистанция, дезинфекция

На 23 юни, от 10 ч., пред НДК се открива „Панаир на книгата“, пише „Дума“. Пролетният панаир беше отложен заради кризата с коронавируса. От утре до 28 юни включително при спазване на мерките за безопасност любителите на книгата ще могат да посетят най-голямата открита книжарница от 10 до 20 ч.

Физика на тъгата“ на Теодор Ушев спечели своя „Пулицър“ в анимацията, информира „24 часа“. Аниматорът сам е съобщил в социалните мрежи, че е спечелил престижната статуетка за най-добър късометражен филм на фестивала в Анси. Филмът е получил и наградата на международната критика.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев коментира в „Телеграф“ водната криза в града и причините за нея. Той подчертава, че там са се заселили 15 хиляди софиянци. Те пълнят басейните си или поливат насажденията в дворовете си, но не са се регистрирали.

 

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    антимишок
    1 0
    12:05, 22 юни 2020
    Кой тъп мозък реши да събира деца на "лятно училище"?След като 3 месеца децата не бяха на училище,сега НЕкомпетентните ръководители решиха да събират децата ,в това число и от най-рисковия контингент-"ромския"!
Последни новини