От х:

Днес в x:

Спряха на „Капитан Андреево“ контрабанда от тескстилни стоки за Беларус

    Близо 45 000 недекларирани текстилни изделия и аксесоари са задържали при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция митническите служители от Териториялната митническа  дирекция „ Южна морска“ на ГКПП Капитан Андреево.

    Камионът с чужда регистрация е пристигнал на 11-ти юни, а шофьорът му - молдовски гражданин, представил документи, според които превозва плат, тюл, домашен текстил и метални капси за столове, от Турция за Беларус.

    При митническата проверка се установява, че в 128 колета в товарното помещение, вместо декларираната стока, има 24 864 дамски и мъжки блузи, тениски, бельо и чорапи и 18 727 бебешки и детски комплекти, детски рокли, панталони, бельо, къси панталони, детски чорапи. Установени са и недекларирани 669 чанти и портмонета, както и 56 летни чехли. Част от задържаните общо 44 316 текстилни изделия са с лого на защитени търговски марки, уточняват от Митницата.

    На водача на автомобила е съставен акт за установяване на митническо нарушение за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи. Превозното средство е задържано за обезпечение по евентуални вземания по съставения акт.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини