От х:

Днес в x:

Законът за "спящите акции" има огромен корупционен и криминален потенциал

Законът за "спящите акции" има огромен корупционен и криминален потенциал. Придобитите по време на приватизацията ценни книжа може да бъдат загубени, ако бъде приет законът за "спящите акции". Това каза Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" в ефира на bTV.

По думите му "спящите акции" са едва 14% от всички, които попадат в обхвата на действие на този закон. В него съществува възможността да се случи разпореждане и с други намерения, извън тези да ги търгуват на борсата. Огромна част от тези акции и не могат да бъдат търгувани, обясни Манолов.

Ако говорим за корупционния потенциал той изгледа така: Идва един фонд, който има право по закон да говори от името на собствениците. Той отива на акционерно събрание и говори нещо, което му е хрумнало от името на много хора, които не са го упълномощавали, а е получил делегация по закон, обясни Манолов.

Във връзка с боновите книжки, Манолов посочи, че от тази работа щели да намажат дебело филията няколко души и по думите му след 20 години, някой главен прокурор ще тръгне да го разследва.

Капацитетът тези измами да бъдат разкрити е много малък, поясни Манолов. Схемата е измислена много отдавна и сега се прави поредния опит да се пробута, бе категоричен той.

За съжаление, честният интерес не е толкова много, колкото на мен би се искал, заяви Димитър Манолов.

Припомняме, че синдикати и работодатели поискаха преди два дни спешна среща с премиера Борисов именно във връзка със законодателството, предложено от МФ, което в момента се обсъжда в Народното събрание.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    5 0
    16:04, 13 юни 2020
    Масовата приватизация е най голямото престъпление на нащето време за нашия народ . Всичко построено от нашите родители , беше присвоено на безценица . Вместо да премине в пенсионен фонд и да им осигори достойни старини . В резултат трябваше за умрът в мизерия . С пенсии от 75 евро . Тяхната саможертва щеше да има значение , ако нашата държавата , не беше на дъното на всички позитивни класации и на върхът на всички отрицателни . За това има виновни . Всички преминали през властта и облагодетелствувалисе от нея . По банковите сметки и имотите ще ги познаете . Време е да накажем престъпниците на прехода и да създадем наше гражданско овщество . За да не емигрират децатани и нашата родина да е най доброто място за живеене . Това зависи само от нас
Последни новини