От х:

Днес в x:

По-силна от момчетата след химио, лъчетерапия и операция

Изображение 1 от 2

    На 54 години Триша Тотън е "по-силна от момчетата" в залата, макар да преболедува рак на гърдата. Тя се тренира активно от младежките си години - първо аеробика, после фитнес. Не спряла да ходи в залата по време на двете си бременности. Докато била в майчинство, се стремяла да посещава фитнеса поне три пъти седмично.

    През март 2017 г. жената била диагностицирана с рак на гърдата. Като част от лечението тя претърпяла 16 сесии химиотерапия и 33 сесии лъчетерапия, операция за частично отстраняване на млечната жлеза и възстановяване на формата на гърдата. Но въпреки смъртоносната болест и изтощителните процедури, американката не изоставила спорта, разказва Metro.

    "Когато ми диагностицираха рак, бях в най-добрата си форма", разказва тя. Кипяла от енергията, а атмосферата вкъщи била перфектна. Децата ѝ били в колеж, така че можела да прекарва по-голямата част от времето си във фитнеса.

    "Когато започна лечението, само промених графика на тренировките си", казва тя

    Тотън е убедена, че именно физическата активност й е помогнала да победи опасна болест.

    "Времето, прекарано във фитнес залата, изигра огромна роля за възстановяването на здравето ми, както физическо, така и психическо. Това беше едно от малкото места, където забравях, че имам рак", казва тя. 

    Американката признава, че излекуването ѝ се ускорило значително, когато престанала да смята себе си за жертва.

    "Замених въпроса "Защо това се случва с мен?" с "Как мога да използвам това премеждие, за да променя живота си към по-добро?" и страхът се смени със смелост", казва тя.

    Тотън сподели своята история в подкрепа на онкоболните.

    "Операцията ме лиши от част от гърдите ми, химиотерапията ме остави без коса, но не позволих на рака да открадне позитивното ми отношение, любовта ми към семейството и приятелите и страстта ми към здравословния начин на живот и фитнеса", завърши тя.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини