От х:

Днес в x:

Военни преминаха курс по алпийска подготовка, катериха Турлука

    Деветнадесет военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, взеха участие в курс по алпийска подготовка за времето от 1 до 5 юни в град Смолян.
    Под ръководството на инструктори от Учебния център за високопланинска подготовка на 101-ви алпийски полк, военнослужещите преминаха теоретична подготовка, след което бяха отработени практически въпроси по направата на различни видове възли, изграждането на тролей и транспортиране на пострадал през водно препятствие.

    През втората част от занятието се извърши демонстрация по спасяване на човек, получил травма на място със значителна надморска височина. Военнослужещите извършиха и марш до местността Зъбчето, където бяха осъществени занятия по катерене в свръзка, с горна осигуровка, организиране и спускане по рапел.
    В рамките на два дни се проведоха занятия по оцеляване и движение в труднодостъпни терени, като беше извършен марш до местността „Турлука” /1460 м. надморска височина/.
    Военнослужещите от бригадата показаха изключителна мотивация при усвояване на знанията и уменията в областта на алпийската подготовка.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини