От х:

Днес в x:

30% от уличното осветление в Харманли вече е енергоефективно

    Почти 30% от всички улични осветителни тела в град Харманли бяха подменени с нови енергоефективни през последната година, съобщиха от общинската администрация.

    Сред приоритетните зони бяха кв. „Дружба“, кв. „Изгрев“, както и главните пътни артерии в Харманли. От особено значение бе възобновяването на осветлението в кв. „Дружба“, тъй като жителите на този краен квартал на града дълги години страдаха от липсата му. Нов електрически стълб бе монтиран пред блок № 6 в същия квартал, където до настоящия момент никога не е имало осветление през нощта. На всички метални стълбове се монтират нови LED осветителни тела, които са до 4 пъти по-икономични от старите. Целта е да се понижи годишното улично електропотребление.

    Служителите от отдел „Улично осветление“ при Община Харманли продължават поетапно подмяната на старите крушки с нови и почистването от ръжда и пребоядисването на уличните стълбове в града. Този процес се улеснява и от новозакупената специализирана автовишка. До този момент дейности като подрязване на дървета, подмяна на осветление и други в цялата община се извършваха от старата от 1992 г. Тя остава част от автопарка на общината, но служителите вече няма да бъдат възпрепятствани в работата си, поради честите ремонти по нея. Поддържането, обновяването и развитието на уличната осветителна мрежа се реализира със общински средства.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ел
      Ел. Монтажник
      3 -1
      19:31, 3 юни 2020
      Монтирахме цял стълб - небелен !
    • 2
      Vo
      VooDoo
      1 0
      10:18, 4 юни 2020
      30% от уличното осветление на Хасково не работи. Заглавието на следващата новина.
    • 3
      Fd
      fdhggjhj
      0 -1
      10:21, 4 юни 2020
      Штом имаме добро осветление значи не е нужно да асвалтирате дупките....те се виждат
    Последни новини