От х:

Днес в x:

26 °C

Близо 1000 хасковлии подкрепиха подписката „Да спасим парк Ямача и игрищата“

Изображение 1 от 6

  Множество хасковлии положиха параф в подписката „Да спасим парк Ямача и игрищата“. Петицията стартира заедно с протеста, провел се на 21 май, а седмица по-късно бе организиран и втори. Третият е планиран за утре от 18 часа, под козирката на стадион „Хасково“.

  Недоволството назря след започналото строителство на Ямача, което спря временно. Оказа се, че голяма площ от хълма е частна собственост, включително и помощните футболни игрища до стадион „Хасково“. Организаторите на протеста и на инициираната петиция имат няколко искания като целта е да се спре застрояването в парка и да се спасят игрищата.

  Подписката се разпространява на хартия и онлайн като вече е подкрепена от около 1000 души, казаха организаторите. В ранния следобед днес имаше позициониран щанд на главната пешеходна зона в центъра на града. За около час и половина се бяха подписали 50 души – и млади, и възрастни хора, а на моменти се получаваха струпвания.

  „Не бива да се строи на Ямача. Това е едно хубаво място. Трябва да си го запазим“, заяви хасковлийката Лилия Делигеоргиева, която заяви, че е присъствала на миналия протест и възнамерява да отиде и на утрешния.

  „Трябва да се запазят зелените площи, не бива да се развалят“, каза млад хасковлия, който ежедневно спортувал в парка.

  Общинският съветник Делян Делчев също подкрепи подписката.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (29)

  • 1
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Г-
    Г-н Михайлов
    5 -29
    20:13, 3 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    До ДЖУЖЕТО
    26 -1
    21:58, 3 юни 2020
    Нямат кинти , защото не крадат , не лъжат и не са наркотрахифанти, както казват децата, за българските богаташи.
   • Мд
    Мдаа
    19 -2
    08:59, 4 юни 2020
    за едни банани и една кока кола се изсрахме дружно на държавата си. отсега нататък ще е така. ще гласувате с надежда и после тези за които сте гласували ще ви продават интереса и ще забогатяват. решението е само едно. осакатяване на продажните ко.пе .ле та. другото са празни приказки
   • До
    До Мдаа
    8 -1
    13:27, 4 юни 2020
    само ГЕРБ и тесни сливки
  • 2
   Тц
   тц тц
   17 -23
   18:48, 3 юни 2020
   Браво на хасковонет, снимайте егенето на хората..... Виж коментара
  • 3
   10
   1040
   25 -19
   19:48, 3 юни 2020
   Съветвам Ви най-учтиво да свалите снимката с данните. В противен случай лично ще подам жалба за нарушение на закона за личните данни. Това е абсолютно недопустимо!
   • Ор
    Орела
    12 -2
    09:47, 4 юни 2020
    Ей градски, орлов поглед имаш, ако можеш пиши поне първите 3 цифри от предпоследното егн
  • 4
   Сп
   Спас
   21 -15
   19:51, 3 юни 2020
   Да спасим Ямача много добре това е най хубавият и приятен парк защото ходят добри хора на расходки там А я къжете сега хората които живеят наоколо кога ще спасим и кога ще се вложи някои лев и за тях да видим нещо ново около блоковете не само кв Бадема примерно да се хвърят пари и др ами да се облаго..
   .. Малко и нашият змиярник целият поток от хора спортуващи и др минават от тук и гледат едно гето добре че беше старият кмет че поне ви направи парковете прилични а сега дръжки
  • 5
   По
   Победа
   34 -1
   19:54, 3 юни 2020
   Обиколете и кварталите пред всеки блок след работно време. Много повече хора ще се подпишат , никой няма да откаже. Обиколете кварталите разделете се на групи едни да обиколят кварталите около Ямача, Училищни, Младежки Хълм, Овчарски ,Тракийски, Македонски други да обиколят Градската Градина, Орфей, Куба и Любен Каравелов обиколете тези квартали който са гъсто населени и има много хора. Всеки който помолите ще се подпише.
   • За
    Загуба
    4 -19
    08:51, 4 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ха
    Хасковлията
    19 -1
    09:37, 4 юни 2020
    Ей мишок, скрий се, стига сте манипулирали хората. Има си начини да се спаси гората и помощните игрища без да пълним гушите на наглата сган седераста василев, узонджовската гад мръсна и маймуната. Кмета може да потърси и съдействие от държавата. Трябва воля, постоянство и ясни конкретни действия. Писна ми от мазни плужеци, които само врякат - "всичко е законно, всичко е законно", писна ми от жоро пеевци и цялата паплач около бивишя мизерник иванов. Жалко , че има малоумни кауни, дето му вкараха общински съветници. Позор за всичката нагла клика !!!
   • Ст
    Стоил
    17 -1
    09:43, 4 юни 2020
    До 'загубения" -загубата няма да е за хасковлии, ако държавата се намеси както трябва, ако прокуратурата се намеси, то всички замесени в наглата далавера по окрадването на половината ямач ще пият по една студена вода. Браво на младите хора, които отделят от свободното си време за тази благородна кауза.И да, предложението е добро - мобилни екипи за подписката по квартали. Да спасим Ямача !!!
   • Цр
    ЦРУ
    16 -1
    09:54, 4 юни 2020
    Що ми се струва, че бая насрани лекета имат обещани имоти там. Подозирам джуката лилянчо, кликата около мизерния екс кмет, има един общинар пеефски дето само вряка , че било законно - 1000% е замесен и той. Маймуната е един посредник наркоман между главните заподозрени престъпници - седераста василев и узонджофската мизерна гадина иванОФ. Църния разпродава на пожар всичко тука, какво ви говори - целия е в говна и бяга надалеч. Да ама всичко се размириса вече. Ако сегашната местна власт не може да се разправи с тези бандити, то да поиска съдействие от държавата. ПОЗОР за крадците и мошениците, иванов , василев, маймуната, киряКОЧеФФ и сие. ЗАТВОР ЗА ТЯХ !!!
   • За
    Загуба
    1 -8
    13:17, 4 юни 2020
    С тези подписки ще ми спасите дедовия само . Отвор... Виж коментара
   • Ха
    Хасковлията
    7 0
    13:55, 4 юни 2020
    До загубения каун. Загубен, запази си глупостите за тебе си. Ако държавата се намеси, заедно с общината могат да разрешат проблема за един ден. Не е нужно да се плащат пари на изродите, с малки изменения в закона и мизерниците сътворили и участвали в далаверата ще останат с пръст в уста. Напред хасковлии, да спасим ямача, не слушайте продажни загубени мишки, които ви натякват, че нищо не можело да се направи. Ямача може да бъде спасен. ПОБЕДА, ПРОТЕСТИ и подписки до дупка !!!
   • За
    Загуба
    0 -6
    14:13, 4 юни 2020
    Каун е майка ти аз съм кореняк софиянец и не ми се... Виж коментара
   • Ха
    Хасковлия
    6 0
    14:31, 4 юни 2020
    Има само един маймунски вид по загубен от малоумните кауни, гласували за гадината иванов, а това са шопските галфони. Скрий си се в панелката кестен смотан и не ни се меси тука.
   • За
    Загуба
    1 -4
    14:45, 4 юни 2020
    Само ГЕРБ ще оправи България жалко че провинционалисти като теб не могат да го разберат
   • За
    Загуба
    1 -4
    14:51, 4 юни 2020
    Може би единственият по добър оправляващ от Бойко Борисов е Георги Иванов. Той оправи Хасково трябва паметник да се издигне на този човек
   • Ст
    Страхил
    3 0
    15:48, 4 юни 2020
    До загубения идиот - хасково ще се бори и хасковлии ще си запазим Ямача в първоначалния му вид. Дори ще настояваме зъбаря да си премести оградата. С реакцията си хасковлии показаха, че сме едно гражданско общество, което с демократични средства се противопоставя на далаверите , извършени от власт имащите навремето. А ти загубен миризлив плъх се скрий в дупката си, че вониш вече !
   • За
    Загуба
    1 -2
    16:14, 4 юни 2020
    Ще видим Страхиле надеждата умира последна ние този филм вече сме го гледали накрая ще ви замажат очите с фълшиви обещания и това е. Но все пак продължаваите в същият дух че да има на какви новини да се забавлявам с вас
  • 6
   Де
   Дебелия
   21 -2
   20:05, 3 юни 2020
   Инджи приятелю , аз се подписах. Ама теб не те видях в списъка нещо ? Ти кога ще се подписваш ? Нали живееш там на Лозарска №12 , там около новите съседи цигъните. Защо се бавиш , още прокуратурата не те търси за "убийството" на Манол Велев или за палежа на Щъркелите и Рибката. Хем си от тоя квартал , хем си се покрил и гледаш новите съседи цигъните по камерите от вънка. Излез от тая къща удари един подпис , никой не те търси от прокуратурата.
   • Чу
    Чубака
    8 -1
    10:31, 4 юни 2020
    Абе дебелия, кажи най накрая кой е тоя Инжи на Лозарска 15 дейба конспирацията дейба. Това ми се струва, че от рано почваш да поркаш
  • 7
   Ха
   Хасковлия
   27 0
   08:07, 4 юни 2020
   Напред съграждани, да спасим Ямача, подписки, протести, да се противопоставим на мръсната далавера с всички възможни средства. Лично аз предлагам имотите да бъдат одържавени и предадени на общината като общинска публична собственост, за да не могат никога повече нагли мръсници като мизерниците седераста василев, узонджофската гад мръсна иванов и лекето маймуната НИКОГА да не посягат на парковете на Хасково. Ямача е за хасковлии, не за луксозните бардаци на съмнителни зъбари баничари като КирякОФФ.
  • 8
   Zo
   zoro
   0 -6
   10:01, 4 юни 2020
   Само 1000... А кой стои зад проекта??? Виж коментара
   • Чу
    Чубака
    11 0
    10:32, 4 юни 2020
    "Само ", а ти подписа ли се бе Зорчо, или си на страната на гадовете, окрали половината Ямач ?
   • Zo
    zoro
    0 -8
    13:23, 4 юни 2020
    от тях съм и не сме го откраднали а сме си го плат... Виж коментара
  • 9
   14
   14/88
   2 -3
   13:09, 4 юни 2020
   Бяла раса ще цари! Да живее бледолика Америка! Само Левски, ГЕРБ и Станчо!

  Хороскоп за 04.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
  04 юли 2020
  Последни новини