От х:

Днес в x:

Приз "Отличен" получи 10-годишна художничка от Воден

Изображение 1 от 2

    10-годишната Джансу Мехмед от село Воден получи приз „Отличен“ в конкурса "Старинен Пловдив през детските очи".

    По случай Международния ден на детето Общинският институт "Старинен Пловдив" организира конкурса за детско художествено творчество, в който „Отличен“ е най-голямата награда.

    За около две седмици над 140 деца са изпратили свои творби. В конкурса са се включили подрастващи от Пловдив, Асеновград, Лом, Варна, Летница, Златоград, Севлиево, Правец и др. Младите художници са били разделени на 2 възрастови групи – от I до IV клас и V-VII клас.

    На Международния ден на детето ОИ "Старинен Пловдив" организира виртуалната експозиция, със селектираните от журито автори. С копия на техните творби ще бъде направена изложба в Балабановата къща. Гостите ще могат да видят как деца от различни точки на България виждат през своите очи Старинния град. Оригиналните художествени произведения, както и други творби на отличените ще участват в представителна изложба в рамките на Празници на Стария град през септември, а авторите им ще получат различни предметни награди.
    Джансу е ученичка в НУ „Петко Р.Славейков“ в село Воден. В стария град на Пловдив понякога ходи на разходка с родителите си. Да рисува е нейно хоби откакто се помни, а наградата на Института не е първата, която получава.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини