От х:

Днес в x:

27 °C

Бъдещ архитект е тазгодишният носител на приза "Достоен Асеневец"

Единадесетокласникът Дейвид Лавчев е тазгодишният носител на приза "Достоен Асеневец". Наградата му връчи днес директорката на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" в Хасково Маргарита Топалова.

Отличието се присъжда ежегодно в няколко категории, но тази година е определено само за един ученик заради обстоятелствата, в които завършихме годината дистанционно, поясни Маргарита Топалова. Решението за това кой да е носителят му за учебната 2019/2020 година е взето на Педагогическия съвет в кая на април. Призът се връчва за издигане на престижа на училището-добри резултати в учебния процес, участие в извънкласни дейности и благотворителни акции.

Дейвид Лавчев е ученик в „б“ паралелка в специалността "Строителство и архитектура с интензивно изучаване на английски език". Той е и част от екипа на Компютърна школа „Вале“ към читалище „Заря“ в Хасково, носител е на много награди от конкурси в България и зад граница за компютърните си графики. Освен почетната грамота, той получи от училището си като награда и таблет .

За добрата им работа през изтеклата учебна година и приноса в развитието на учебния процес в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство са определени призове и за двама от преподавателите. Отличените са учителката по български език и литература Мариана Тянкова и преподавателката по биология и в професионалното направление „Ловно и горско стопанство“ Диана Конгалова.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

 • 1
  12
  123
  7 -4
  18:26, 2 юни 2020
  Топалова да се скрие някъде. Кой я сложи директор??
  • А малкото шопарче да не е
   син на Свинята юристконсул от Съвета
   та да му правите промоция ?
 • 2
  Ро
  Роко
  1 0
  09:35, 3 юни 2020
  много яка рокля има директорката
 • 3
  Ох
  Ох
  2 -1
  13:43, 3 юни 2020
  боли


  ако не беше Дейвид сигурно щеше да е майкъл... след 10 години ще проектира Биг Бен в хасково после ще стане министър на Обединеното Кралство на село България

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини