От х:

Днес в x:

Последният директор на ОЦК Славея Стоянова е новият зам.-министър на околната среда и водите

Последният  изпълнителен директор на Оловно цинков комплекс в Кърджали Славея Стоянова е новия зам.-министър на околната среда и водите. Тя е назначена на мястото Красимир Живков , който е уволнен заради скандала с боклука. Стоянова ръководеше ОЦК в последните месеци на неговото съществуване и направи всичко възможно да го спаси от фалита.В ръководството на знаковия за Кърджали завод като главен финансист работеше и бившия кмет на Община Кирково Валентин Манев.

Славея Стоянова бе дългогодишен еколог на ОЦК.Тя отбиваше медийните атаки към комплекса, свързани със замърсяването на въздуха в Кърджали.

След закриването на завода бе изтеглена в МОСВ като еколог,където се разви новата й кариера.

Славея Стоянова  е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

От 2015 г. до момента заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата

Славея Стоянова е тази, която в последните месеци наложи всички санкции, която помогна за спирането на ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове. Тя е човек от системата, а не политическо лице. Никой не искаше да посочи политическа кандидатура. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод назначението на новия зам.-министър на околната среда и водите Славея Стоянова.

"Всички данни към прокуратурата е изготвила Славея Стоянова. Тя помогна за подготвянето на документите за италианските боклуци, складирани на пристанищата във Варна и Бургас. Тя беше единствената, която можеше да заеме този пост. Аз я предупредих, че от утре животът й няма да е същият и ще чуе за себе неща, които не е предполагала, че ще чуе", каза още Димитров.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Къ
    КЪРДЖАЛИЕЦ
    0 0
    08:03, 2 юни 2020
    От тази калинка не става нищо,даже и за ......... Провали оцк като поставено лице и се маскира в екоминистерството. Бойбо,бойко герб кърджали беше против но ти си правиш каквото поискаш и това ще ти доведе до голямата изненада на изборите.
  • 2
    Ох
    охохо
    0 -2
    16:48, 2 юни 2020
    Кукувица
Последни новини