От х:

Днес в x:

Разкриха по горещи следи гастрольор откраднал пари и златни накити в Кърджали

Кражба на пари и златни накити, извършена в областния град, е била разкрита от криминалисти в РУ-Кърджали в рамките на няколко часа. На 29 май около 13 часа бил подаден сигнал, че е разбита входна врата на апартамент и са били откраднати златни накити, голяма сума пари и парфюми. При организираните издирвателни действия полицаи установили извършителя на деянието – 46-годишен гастрольор, който на 30 май е бил задържан за срок до 24 часа в управлението. Ден по-късно е бил задържан и 42-годишен мъж, съпричастен към деянието. Част от открадната сума и парфюми са били открити  и иззети. Образувано е досъдебно производство.

За незаконно притежаване на наркотик 36-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 22 часа на 29 май на КПП „Чилик“ бил спрян лек автомобил „Форд“, управляван от 50-годишен. При проверка полицейски служители открили бяла бучка у 36-годишен пътник в колата. При направен тест веществото реагирало на метаамфетамин. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Кърджали. В полицейското управление за срок до 24 часа е задържан 26-годишен мъж, който повредил входна врата на търговски обект в кв.“Възрожденци“ в областния град на 30 май около 1 часа. Извършен е оглед от дежурна оперативна група и работата продължава разследващ полицай.

Две проверки за незаконна сеч са започнати в РУ-Кърджали с постановления на Районната прокуратура, образувано е и досъдебно производство за същото престъпление. Разследването е за отсечени без разрешително 11 борови дървета от землището на село Кобиляне. Проверките са за незаконно добита дървесина в района на село Перперек.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини