От х:

Днес в x:

Близо 49 хиляди ученици отиват на матура с маска и на дистанция

Близо 49 хиляди ученици ще държат държавния си зрелостен изпит по български език и литература. Те влизат в училищата с маска, а в стаите ще бъде осигурена необходимата дистанция метър и половина.

За първи път матурите ще започнат в 9 часа, а не в 8, както винаги досега. Това бе решено, за да се осигури повече време за влизане, което става след проверка на температурата. По време на изпита зрелостниците няма да носят маски. Те са необходими, само ако се наложи да разговарят с квесторите.

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев увери, че за започващите днес зрелостни изпити са взети всички мерки за безопасност.

Матурите са провеждат след безпрецедентното за страната ни тримесечно дистанционно обучение.

Образователната ни система се е справила като цяло със спешното въвеждане на дистанционното образование заради извънредното положение около коронавируса. Това заяви тази сутрин в интервю за bTV образователният министър Красимир Вълчев.

За следващите учебни години ще се търси микс от присъствено и дистанционно обучение, които да направят процеса по-пълноценен. Министър Вълчев уточни, че онлайн могат да се провеждат, например, занимания по интереси или да се правят проекти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини