От х:

Днес в x:

27 °C

Автопазарът заработи на пълни обороти, но без спазване на противоепидемичните мерки

  Автопазарът в Димитровград вече заработи от днес, като определеното работно време, с наредба на кмета на Общината, бе от 7 до 14 часа.

  Стотици търговци предлагаха стоките си, които бяха от автомобили през косачки, антични посуди и домашни животни, не липсваха и традиционните заведения с мекици и скара, а хиляди хора обикаляха по улиците на пазара. Това, което липсваше на пазара, бе спазването на противоепидемичните мерки и препоръките, спуснати от кмета на Общината. На пазара бе екзотика да видиш продавач с маска, а дезинфектантите бяха само за продан. А струпването на хора, което трябваше да се избягва, бе неизбежно поради голямото количество клиенти и зяпачи.

  Какви противоепидемични мерки трябва да спазват търговците на Неделен и Автопазар?
  На Неделния пазар също има много клиенти, но там търговците бяха до голяма степен дисциплинирани и работеха с предпазни средства, както и предоставяха дизенфиктанти за клиентите. 
   
  Мерките, които трябва да спазват търговците на двата известни пазара в Димитроград, са задължително носене на маска или предпазен шлем, задължителна дезинфекция на обектите, както и поставен на видно място дезинфектант за клиентите. Търговците трябва да следят и да предотвратяват струпването на клиенти пред и в обектите си.
   
  В района на автопазара бе затруднено движението, поради големия наплив от автомобили, а голяма част от собствениците им се сдобиха с фишове за непозволено паркиране покрай блоковете в района на тържището.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Df
   Df
   17 -24
   16:16, 31 май 2020
   Ей не се спряхте.Който го е страх да си стои в къщ... Виж коментара
   • Ss
    Ss
    22 -19
    16:57, 31 май 2020
    Тъпотия си ти, ако пламен заразата отново и ни затворят в къщи как ще се чувстваш
   • Df
    Df
    30 -19
    17:05, 31 май 2020
    Ще пламне кухата ти тиква, за 200болни си фалирахме държавата, гледай си щаба и се увий като мумия
   • Ам
    Аман
    5 -2
    11:25, 1 юни 2020
    Аман от знаещи и разбиращи, има правила и те трябва да се спазват за да функционира обществото!
  • 2
   Xo
   Xox
   29 -10
   17:12, 31 май 2020
   Трябва да забранят Автопазара. Най-голямата тоалетна на открито в страната. Продават само боклуци, а и никой не купува коли оттам. Само най- големите мошеници продават там.
   • Ба
    Бат Кольо
    1 -1
    19:07, 1 юни 2020
    Не купуват коли от там защото от години вече коли не се продават, що се отнася до боклуците, оставете хората да преценят, дали са боклуци или не, защото ако бяха боклуци, нямаше да идват толкова хора на пазара, а пък и като не ви харесва не ходете там.
  • 3
   Пъ
   Пълна сигания
   28 -2
   17:15, 31 май 2020
   Пълна цигания!
  • 4
   Дг
   Дгд
   27 -3
   17:19, 31 май 2020
   Съсипаха парк Марица и стадион Миньор. Да не говорим за природата. Срамота, Община Димитровград!
  • 5
   Ни
   Ниязи Ходжата
   3 -9
   20:15, 31 май 2020
   Елате на пазара за дрехи имам китайска стока от Гъ... Виж коментара
  • 6
   Кр
   красю от сот и жп
   2 0
   21:54, 1 юни 2020
   Ей тоа кметъ не са спря ве,уж спуртис макар и вечна резерва така ли не милее за спортните площатки на стадиона,не мое ли да спре тоа кенеф или да го премести другъде ама май не му стиска.

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини