От х:

Днес в x:

16 °C

Градушка поломи посевите в Тракиец, удари и Хасково

  Градови зърна с размера на грах постлаха земята в село Тракиец този следобед. Стопани изплакаха, че посевите са поломени. Градушката е пробила листат на растенията и реколтата е на загуба, изплакаха хората. Силният дъжд в района е започнал малко след 13 часа и после бързо е преминал в град.

  „Всичко побеля за минути. Сутринта прекопавахме двора, а следобед -всичко е пробито“.

  Минути преди 14 часа градушка заваля и в Хасково, но беше за кратко време. Въпреки това има поражения. Тя е била локално на места в града, защото от кв. Болярово хората информираха, че при тях градушка е нямало.

  Градушка падна и в минералбанското село Ангел войвода, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати снимка.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   11
   11111
   31 -3
   14:17, 31 май 2020
   ракетите във Войводово свършиха...
   • Су
    Сусамския поп
    3 -1
    23:50, 31 май 2020
    Така е, чадо, като не давате някой лев и едно ягне за молебен против градушка.
  • 2
   Ба
   Бай Пешо
   38 -2
   14:48, 31 май 2020
   Ракетите не са свършили ами ги изстрелват само над застраховани земи ( общественна тайна)
   • Могат да се застраховат при застрахователи
    или от ДПС или при Бойко
  • 3
   Пе
   Педаловрътко
   15 -7
   15:06, 31 май 2020
   Добре че поваля да ме сплакне малко, че се бях вмирисал като мокър вълк.
   • Ро
    Рокер
    15 -1
    16:58, 31 май 2020
    Ха ха ха верно,че всичките къде въртят педали миришат на вкиснато кисело зеле.
   • Пр
    Профиколоездач
    5 -5
    18:47, 31 май 2020
    Вярно е че миришем на леш, но въртим педалите и се потим.
   • Пр
    профипедаловрътко
    3 -1
    20:42, 31 май 2020
    капитесе бе, няма да се изтрийте. и си перете екипите редовно, а не когато хванат калъп.
  • 4
   Ра
   Ракето изтрелвач
   18 -8
   16:07, 31 май 2020
   Ракети не се изстрелват над населени места.
  • 5
   Фе
   фен Локо Пловдив
   15 -1
   16:51, 31 май 2020
   Ракетите се произвеждат от фирми на Христо Крушарски , който е основен спонсор на Локо Пловдив /дай боже дълги години/. В инструкциите за експлоатация и изстрелване изрично е записано, че НЕ СЕ ИЗСТРЕЛВАТ НАД НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Чудя се на дебилите дето блъскат "минуси" , на коментара на професионален ракето изстрелвач.
  • 6
   11
   11111
   12 0
   17:57, 31 май 2020
   ракети не се изстрелват над населени места...но градоносните облаци се откриват с доплерови радари преди да стигнат до тях...
   Географското положение и разнообразният релеф на страната предопределят България като една от най-градобитните страни в Европа.

   Градушките са унищожителни за селскостопанската продукция метеорологични явления.

   Системата за противоградова защита в България е създадена през 1968 г. към Министерството на земеделието. Изпълнителна агенция “Борба с градушките” защитава територия от 17 000 кв. км в силно градобитни райони в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив , Стара Загора, Сливен.

   Дейността на Агенцията се осъществява чрез наблюдение на атмосферните процеси с доплерови радари МРЛ5-IRIS и провеждане на активни въздействия.

   Метеорологичната радарна информация се предоставя в реално време на Гражданска защита и Военновъздушните сили.
   • 11
    11111
    7 0
    18:03, 31 май 2020
    това че са го проспали...или винаги този вариант се изключва защото сме прецизни като...швейцарци...пък и е неделя...по обед...
  • 7
   Из
   Избирам ГЕРБ
   16 -2
   18:03, 31 май 2020
   Аурата на Боойко ни пази от градушки!
   Тази градушка е руска и е докарана от ония антиваксъри!
  • 8
   До
   до 11111
   6 -4
   19:13, 31 май 2020
   От прочетеното разбирам, че сте професионалист в борбата с градушките. Аз само се познавам с Крушарски и той ми е казвал, че в Аржентина е спасявал земеделска продукция за 20 милиона долара. Половината от тази сума земеделските стопани са му я давали за свършената работа. В България земеделските производители искат без да плащат да получат същата услуга. Да ама една ракета струва към 800-900 лева. Е като се стискат да плащат , ще ги пердаши градушката. Както казват старите хора " стиснати кълки бебе не хващат". В крайна сметка всичко опира до ПАРИ.
   • Из
    избирам ГЕРБ
    3 -1
    21:11, 31 май 2020
    Само капитализъм!
  • 9
   На
   Най краткия виц
   4 -1
   21:53, 31 май 2020
   Светозар метеоролог

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  10 юли 2020
  Последни новини