От х:

Днес в x:

Ревизоро: Цялото Министерство са в коридора, чакат да ги арестуват

Оказали сме съдействие на прокуратурата, дали сме компютри и моят компютър го няма, коментира министърът на околната среда и водите Емил Димитров на брифинг в парламента във връзка с досъдебното производство срещу заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

Винаги при такива акции се изземат всички масиви, каза екоминистърът. Той отбеляза, че и когато Нено Димов е арестуван, са взети всички компютри и сега пак. По думите му атмосферата не е добра.

"Цялото Министерство са в коридора, чакат да ги арестуват", коментира още той по повод иззетите компютри в МОСВ.

Министърът съобщи, че е оказал съдействие на прокуратурата и е изпратил екипи на три места - в Плевен, Пловдив и Монтана, да вземат проби от отпадъци. Надявам се вече пробите да са в Министерството, добави той. Димитров уточни, че става въпрос за конкретни депа и конкретни фирми. Той коментира още, че изпращат документи с кашони на прокуратурата.

Емил Димитров коментира, че за трите месеца откакто е министър, Живков не е идвал при него с кандидатури за назначаване или за уволняване. Заместник-министър не може да назначава в страната, не може да назначава и в министерството, аз съм работодателят, заяви министър Димитров. Той посочи, че не може да иска оставката на Красимир Живков, защото това е правомощие на премиера.

Попитан дали има данни заместник-министър Живков да е оказвал натиск върху шефове на дирекции за съгласуване на нотификации за отпадъци, Емил Димитров каза, че не знае да има отстранени за нотификации.

Имаме много досъдебни производства и прокурорски проверки, именно свързани с отпадъците, съобщи още екоминистърът. Сега имаме една проверка за ТЕЦ-овете, каза той и посочи, че с писмо от прокуратурата е възложена проверка на всички топлоелектрически централи.
Министър Димитров съобщи още, че два камиона с отпадъци вече са върнати преди да влязат в страната, както и 200 италиански контейнера.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Независим
    1 0
    22:08, 29 май 2020
    Ами няма да ги търсят, което си е предимство
Последни новини