От х:

Днес в x:

28 °C

Не дават храна за уикенда от Млечната кухня

Претенция на майка относно заявката за храна от Млечната кухня изуми директорка на хасковска детска градина.

Младата хасковлийка, пожелала анонимност, поискала да си заплати 3 купона за храна, която да получи в петък от млечната кухня в 15-та детска градина „Слънце“, за да може да си храни детето включително в събота и неделя. Това обаче й било отказано, жалва се тя пред Haskovo.net.

Потърсихме коментар от детската градина, а въпросът изуми директорката Анна Йорданова. Тя беше категорична, че на дете се полага по един купон в работен ден, като една част от сумата плаща родителят, а остатъкът се поема от общината.

„Хранителните качества и енергийната стойност на храната са годни за деца в деня на нейното приготвяне, тоест в деня на предлагането й“, категорична беше Анна Йорданова.

Тя беше изумена от желанието на майката да нахрани детето си в неделя с храна от петък. Уточни, че на дете се пада по един купон на ден и условието важи не само за детска градина „Слънце“, а навсякъде.

От община Хасково уточниха, че купонът за храна за Млечната кухня струва общо 1.70 лева, като родителят плаща 1.50 лева, а кметството поема остатъка от 0.20 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Та
  татко
  40 -4
  15:56, 29 май 2020
  тази майка да вземе да сготви не да претендира да храни дете с тридневна храна. мързел и претенции неочаквано добра комбинация
 • 2
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Го
   готвачката
   24 -7
   16:05, 29 май 2020
   Браво на вашата приятелка значи и е все едно с какви бъркочи тъпче детето си важното е да не готви. Евалла. Другия път за вземе от понеделник за неделя да е сигурна че има манджи и да си вее оная по центъра
  • Ма
   Майка от Орфей
   10 -3
   21:51, 29 май 2020
   Госпожо, тази млечна кухня има правила,които се спазват и ние майките трябва да се съобразяваме с тях.Отностно персонала искам да знаете,че е дългогодишен(това накратко означава,че си върши перфектно работата).Никой не е длъжен да ви забавлява ,докато разливат на вашето дете храната,защото ви е крив света или явно сте конфликтна,мързелива или злобна личност.Престанете да се заяждате с персонала или да се оплаквате от какво ли не.Неможе да се дават повече от 1 купон на дете.Ако неможете да готвите има заведения за бързо хранене.
   Аз и още 5-6 майки само ходехме заради всички вас да ви издействаме удобството на тази млечна кухня да заработи,а вие наготовото пак нямате благодарност,и продължавате да мрънкате за какво ли не.Вместо да си сготвите или да обърнете внимание на детето си,престанете да притеснявате тези,които правят нещо за вашето дете и да вдигате целият град на крак,за да сте обект на внимание!!!Неблагодарници!
 • 3
  Св
  Светла
  10 -3
  16:07, 29 май 2020
  Да, и аз когато вземах храна от кухнята преди 2 години беше същото. Не ми даваха 2 купона за петък. Или пък примерно имаше храна, която детето ми харесваше и друга, която не ядеше, тогава трудно се опитвах, но се снабдявах с 2 купона за ден. Примерно моето дете не обичаше рибата, която даваха мисля, че сряда. Но не ги упреквам от Ръководството, все пак и ти планират нещата. Но сега като се замисля какво им пречи да я планират, след като си купувахме купоните предварително. По мое време купони се купуваха всеки петък за следващата седмица. Купонът струваше 1,50лв. и бях много доволна. За 1,50лв. 3 бурканчета с храна.
 • 4
  Ми
  мира
  7 -1
  17:22, 29 май 2020
  Аз пък без проблем си вземам в петък 2 купона от млечната кухня на 20 градина Тази директорка изобщо не я вълнуват такива работи като 15 градина
  • Ва
   Васка
   6 -3
   17:26, 29 май 2020
   Леля Мария в 20гр даваше храна в 1ч и без купони срещу 1лв за нейна сметка за да не изхвърля храната
 • 5
  Ди
  Дидка
  6 -7
  17:32, 29 май 2020
  В Орфейската градина се назначава персонал без подбор и да имаш курс за пом възпитател не можеш да заемеш там място затова не сте доволни от обслужването в градината
 • 6
  Йо
  Йово
  5 -12
  17:38, 29 май 2020
  Защо пък майката да не вземе 2-3 купона .Тя си ги... Виж коментара
  • За
   Защото така трябва
   16 -1
   18:01, 29 май 2020
   Уважаеми Йово,
   "Млечна кухня" е услуга, субсидирана от държавата и общината и идеята е, че така се осигурява здравословна и разнообразна храна за детето. По този начин се подпомагат младите семейства с деца до 3 години, които не ходят на градина. За тези, които ходят пак държавата и общината подпомага домакинствата, като в Хасково родителите плащат само по 1 лев за ден посещение на детето в институцията.
   Всичко това се случва при спазване на строги правила и ред проверки от различни институции.
   Не е въпрос на желание или нежелание от страна на персонала в градината, а на правила, които имат задължението да спазват.
 • 7
  Fb
  fbfdgfd
  17 -2
  19:09, 29 май 2020
  Ба си мързеливото племе станахата повечето.Мързи ги да готвят мързи ги да чистят мързи ги да си изхвърлят боклука пространствата между блоковете са станали кочини всички се хвърля през балкона ..Лошото е че повече вече ги мързи и да мислят сиво вещество цък а претенциите до небето.
 • 8
  /мм
  7 -5
  20:01, 29 май 2020
  МОЯ ХАСКОВО НЕТ добре да си вършат работата и да проучат явно директорката на е запозната прави всичко на нейна глава а как може на служителка от градината която има внуче да си купува двоен купон за петък
 • 9
  Ле
  Лени
  12 0
  00:52, 30 май 2020
  Чета и не вярвам на очите си. Мили мами,защо не използвахте времето на двумесечната карантина да се научите да готвите, да разберете какво обича вашето дете? Нима има нещо по - хубаво от домашно приготвената храна? Нима вашите родители са се редили на млечна кухня? Обвинявате всеки друг, но не и себе си, че детето няма какво да яде събота и неделя. Бъдете пример за децата си, че може един ден да се наложи те да ви гледат.
 • 10
  Гр
  Гражданин
  5 -2
  14:33, 30 май 2020
  Моля,сайта Хасково нет да не занимава обществото с дребнотемие, с глупави доноси на безработни и мързеливи майки и с неверни и непроверени новини за детските градини, а да обърне внимание на много важни въпроси, като скъпата и негодна за пиене вода в Хасково, високите данъци и работата на общинския съвет.
  Също така да обърне внимание на компетентността на журналистите си, които не могат да напишат грамотно една статия и да не забравят , че в България действа Закон за електронните съобщения.

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
08 юли 2020
Последни новини