От х:

Днес в x:

25 °C

320 деца от „Васил Левски“ с удостоверения за завършване на учебната година

  320 деца от хасковското СУ „Васил Левски“ получиха удостоверения за завършване на учебната година. Вчера документите са си получили възпитаниците от подготвителната група, първокласниците и две паралелки от втори клас.

  Днес, в двора на училището се връчваха удостоверения за останалите две паралелки от втори клас и четири паралелки от трети клас.

  Разпределението беше направено равномерно в двата дни, за да няма струпване на хора, каза директорът на училището Милена Михайлова. Тя обясни, че за получаване на удостоверенията са били поканени родителите. Някои от тях водеха децата си и пристигаха с ведро настроение в двора на училището, в което не са влизали вече два месеца и половина.

  И за да е тържествен моментът за получаване на удостоверенията, някои деца и родители носеха цветя и букети за учителите. Междувременно връщаха използваните учебници, които учителите събираха на маси, поставени на около 2 метра дистанция. Оформяха се и документи за следващата учебна година, попълвани от родителите – избор на закуска, посочваха избираеми учебни предмети, спортни дейности, избор на занималня.

  Всичко ставаше при спазване на строги противоепидемични мерки, наложени в страната срещу разпространението на коронавируса. Педагозите бяха с предпазни маски.

  104-те четвъртокласници от „Васил Левски“ ще получат удостоверенията си за завършен начален етап на образование на 16 юни, тъй като от тази години те ще учат до средата на следващия месец, обясни Милена Михайлова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ее
   ееееееее
   8 -4
   13:03, 29 май 2020
   Е стига с тези платени репортажи. За всички което се случва в образованието в нашия град все се рекламира това училище. Има и други училища с качествени учители и директори, които се грижат пресрасно за своите ученици. Стига с платени и непотплатени с действия снимки. Репортери, разходете се и по другите училища, не само по поръчка. Хубав ден.
  • 2
   Ни
   Нина
   4 -4
   13:45, 29 май 2020
   Защо стига? Браво,че дават удостоверенията на децата, а . не както в Ш.Петьофи- " строго забранено за ученици"!
   • На
    Нана
    2 0
    14:22, 29 май 2020
    Хайде пак да прочетете! Поканени са родителите, но някои са водели децата си. А това е различно от вашето тълкуване.
  • 3
   Ве
   Вени
   3 -2
   13:54, 29 май 2020
   И в ОУ "Иван Рилски" е "строго забранено за ученици" :-( . Все пак браво на училищата съумяли да се организират, така че децата лично да си получат свидетелствата.
  • 4
   Го
   Гост
   5 0
   14:21, 29 май 2020
   Някои спазват мерките, други - не. Заповедта на министъра на МЗ е до 14 юни 2020 година.

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини