От х:

Днес в x:

Първа копка за доизграждането на канализацията в „Болярово“

Изображение 1 от 6

    Започна доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“. Стартът на строителните дейности бе даден със символична първа копка днес на кръстовището на улиците „Драва Соболч“ и „Ралица“.

    Общият размер на инвестицията е 1 669 961.53 лева с ДДС. По-голямата част – 1 304 170.84 лева са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите, а остатъкът – 365 790.69 лева е съфинансиране от бюджета на община Хасково.

    Това е първият етап от проекта за доизграждане на канализацията в квартала. В него ще бъдат обхванати десетина улици с обща дължина над 3 км. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Топ Айди Хасково“.

    Стартът на строителните дейности днес даде кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той каза, че това е един проект, който многократно е влизал в различни министерства и са правени различни опити да се осъществи. „За наша радост дойде този ден, в който проектът ще се осъществи. 70 календарни дни е изпълнението на проекта от днешна дата“, заяви градоначалникът. Той благодари на служителите от общинската администрация, които са работили по проекта и ще продължават да работят до успешното му завършване. Пожела успех на строителя.

    На церемонията присъстваха тримата заместник-кметове на общината Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин, служители на община Хасково и кметският наместник на „Болярово“ Митко Митев.

    Местните жители изказаха задоволство от започналото строителство в квартала, в който живеят около 2000 души. В настоящия момент „Болярово“ е частично канализиран, значителна част от отпадните води в южната част на квартала се отвеждат в септични ями.

    „Много сме доволни от започналото строителство. Много кметове обещаваха, но като видяхме първата копка сме радостни, че започнаха. Дано да върви така и занапред“, каза Валентин Калинов.

    Доизграждането на канализацията ще се реализира на три етапа. За втори и трети етап няма осигурено финансиране.

    Анета Кутелова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      11
      11111
      13 -5
      12:55, 26 май 2020
      21-век ...за първата фаза пари има...за втората и третата...ако ни изберете...ами Валери Симеонов и другите да не вземат по 11000лева на месец...пари ще има...
    • 2
      Гр
      Гражданина Х
      15 -26
      13:22, 26 май 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Ко
      Койчо
      22 -10
      14:14, 26 май 2020
      Смешен кмет как само му приляга каската само е за общ работник.
      • ☆☆
        ☆☆☆☆☆
        10 -3
        17:47, 26 май 2020
        Не на общ работник, на изпаднал германец прилича.
    • 4
      Ин
      интересно
      15 -4
      15:14, 26 май 2020
      Интересното е че още когато Беливанов се кандидатира за кмет ГЕРБ казаха че имат пари за първи етап 2000000 лв и им трябват още 2000000лв за втори етап при тях нямаше трети етап,но се скараха с Беливанов и застопориха нещета. А се сега уредиха фирмите но има нужда и от трети етап /парите не стигат/ Та какво точно са направили за гордост като всичките пари с които разполагат са наследени от преди 8 години процедурите са задействани и те от тогава, но ИЗПЪЛНЕНИЕТО започва сега! Втори етап другия мандат може би а третия а може до тогава и да се нуждае от четвърти етап то късно през този век!!!
    • 5
      Дя
      дядо Бойдю Боляровеца
      16 -2
      16:32, 26 май 2020
      Дядо Бойдю Боляровеца преди сто години казваше : " Свраката не каца на гърба на бивола за да го отърве от кърлежите , ами каца щото е гладна и се храни с кърлежи." Хич не и пука за бивола. Много умен човек беше дядо Бойдю от "Алибейкьой". На тези тулупи дето са се изтъпанчили на "кадрото", хич не им пука за жителите на Болярово. Толкова години ги пренебрегват, че вече им е втръснало. Само , че …………………….има едни парички за КРАДЕНЕ, пардон за УСВОЯВАНЕ, по не знам какви си програми и те трябва да се ГЕПЯТ, пак се извинявам ДА СЕ УСВОЯТ, щото на следващия мандат не се знае кой ще раздава картите на политическата маса , и онова дето му викат "обратното на острото" едва ли ще е на терена за да лапа. И така сега бързат, бързат, бързат, щото "дюнята ден със ден не си мяса". Та така скъпи съграждани, пък вие си мислете каквото искате
      • Гю
        Гюро бгп, х бр ъ. Флэрфр
        1 -12
        17:34, 26 май 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 6
      Па
      Панаетюф Теню ут Гереня
      9 -4
      17:57, 26 май 2020
      Станко, Станко, хич нищо ли ни вдяваш ба момче. Ни как си застанъл, ни ко си фа нал ф ръките. И каската дет е на главата ти също кат нощно гърне е.
      • И също кат парясница на курорт са оглява по снимките тоо наш Станко.
    • 7
      Ко
      Компакт
      3 0
      00:30, 27 май 2020
      Най обективен е коментара на Бойдю по нагоре имаше пари и преди изпокараха се с бай Добри и хоп мандалото спря, сега изведнъж стана чудото появиха се паричките, но само за първата стъпка .... Ами после какво прави господин кмете нещо да обясните или ще се криеме по канцелариите ...
    Последни новини