От х:

Днес в x:

Актрисата Адриана Кънчева получи награда от Кмета на Община Кърджали

Актрисата Адриана Кънчева от Театрално-музикален център – Кърджали получи плакет и грамота от Кмета на Община Кърджали, д-р инж. Хасан Азис. Призът е за цялостно творческо присъствие в постановките от репертоарния афиш на театъра и се връчва традиционно по случай 24-ти май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Адриана Кънчева е един от одобрените актьори от ТМЦ-Кърджали за участие в майсторски клас на фестивала в Авиньон по проект на Европейската театрална конвенция (ЕТС). Тя е възпитаница на гимназия 164 "Miguel de Cervantes" в София. Завършва „Дипломация и администрация“ в университет "Complutense" в Мадрид. След това се дипломира със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в Театрален колеж „Любен Гройс“. Участва изключително успешно в спектаклите както на драматичния, така и на кукления състав на кърджалийския театър от 2011г.

Церемонията по награждаването на ученици, учители и дейци на културата се проведе в двора на Регионалния исторически музей при спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция.

ТМЦ-прес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини